fbpx
19 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Programajánló: Balanyi Zoltán a Kápolna Galéria idei első kiállító művésze

- Advertisement -

Balanyi Zoltán szobrászművész „HÁRMAS EGYSÉG” című tárlata nyitja meg az idei kiállításszezont a Nemzetközi Kerámia Stúdió Kápolna Galériájában. A megnyitó február 15-én, csütörtökön lesz. 

“Ma, amikor a valóság eltűnése kapcsán az érzékelés, a dimenziók és az ábrázolás válságáról, a szobrász-építészetet felváltó filmművészeti szemfény-vesztésről (építészetmozi) beszélünk, újra előtérbe kerül a formák keresése.” – Írja Balanyi, aki a követ választotta médiumául.

“Szakralitásra nyitott szobrász számára a formák keresése, az idő keresésének, a konkrét forma újra feltalálásának technikájává vált. Ezáltal a szobrászat – világképi viszonylatban – újra az ember önértelmezésévé válhat. Ki vagyok én? Ki az, aki fontos számomra, tehát nem mi, hanem Ki?”

Nem ez a szobrászművész első kecskeméti kiállítása az idei évben. Január 29-én Balanyi Zoltán és Kontor Enikő keramikusművész közös, rendhagyó pop-up tárlatán a tapintás került előtérbe. A kiállítást Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete tagjai számára rendezték be, akiknek a két alkotó intim betekintést engedett a művészetébe. A bensőséges közelséget teremtő kiállítás a Hírös Agórában kapott teret. Kurátora Ulrich Gábor volt.

Hasonló cikkünk:  Figyelmeztető sztrájk lesz szerdán a kecskeméti Mercedes-gyárban, elakadt a bértárgyalás

A héten nyíló HÁRMAS EGYSÉG kiállítás már a széles közönség számára is elérhető lesz.

Megnyitó: 2024. február 15; csütörtök 17 óra 

Helyszín: Kápolna Galéria; 6000 Kecskemét, Kápolna u. 13.

A kiállítást megnyitja: Balanyi Zoltán

Közreműködik: Csekő Sándor gitárművész

További részletek az esemény Facebook oldalán.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...