fbpx
20.5 C
Kecskemét
2024. szeptember 8., vasárnap

FRISS HÍREK

A lean szervezetfejlesztési módszer és a céges ruházat kapcsolata

- Advertisement -

A lean szemlélet és módszer egyre nagyobb teret hódít a vállalati világban a hatékonyság növelése, a rendezett üzemi körülmények és a felesleges költségek minimalizálása érdekében. Ebből a szempontból a céges ruházat, mint a rendezettséget szolgáló eszköz, a szervezetfejlesztés fontos részét képezheti.

Mit jelent a lean szemlélet és módszer?

A lean módszer eredetileg a Toyota termelésrendszeréből származik, amit a II. világháború után japán mérnökök dolgoztak ki. A módszer célja a japán vállalatok újjáépítésének elősegítése volt, hatékony gyártási folyamatok kialakításával. Azóta számos más iparág is alkalmazza világszerte, hogy maximalizálja a hatékonyságot, és minimalizálja a veszteségeket.

A Cegesruha.hu szitanyomott ruhái összhangba hozhatók a lean folyamatoptimalizálási elvével, ugyanis a munkaterületenkénti egységes viselet átláthatóbb teszi a munkavégzést. Gondolj csak arra, hogy egy olyan vállalatnál, ahol több száz alkalmazott dolgozik, a különböző színű céges póló szemmel láthatóvá teszi, ha valaki nem a munkaterületén tartózkodik.

Milyen alapelvekre épül a lean?

A lean egyik alapelve az ügyfél számára értéket jelentő termékek vagy szolgáltatások azonosítása. Ahhoz, hogy ezeket az értékeket a legkisebb költséggel állítsák elő, fontos a folyamatok szabályozása. A termék útját elemezni kell, hogy kiküszöböljék a nem értékadó lépéseket. Az is fontos, hogy csak olyan termékeket gyártsanak, amelyekre valóban szükség van, s ezek esetében is elkerüljék a túltermelést.

Hasonló cikkünk:  Több mint 11 ezren vágtak neki az idei Balaton-átúszásnak

A lean módszer arra is törekszik, hogy a folyamatokat egyre inkább tökéletesítse, hiszen a változó körülmények ezt megkövetelik.

A szitanyomott céges ruházat jól illeszkedik ezekhez az elvekhez, hiszen nem csupán a vállalat arculatát erősíti, hanem az alkalmazottak komfortosabb munkavégzését is szolgálja. Hozzájárulhat a munkakedvük növeléséhez, s a munkavállalók könnyebb beazonosításával csökkentheti az időveszteséget.

Az egységes ruházat rendezett megjelenést mutat a külvilág felé, s ez nem csupán a munkahelyi környezetet teszi profibbá, hanem erősíti a dolgozók összetartozás-érzését is.

A dolgozók biztonságának fokozása céges ruházattal

A munka jellegéhez igazodó munkaruha a munkakörnyezet tisztaságát és biztonságát is szolgálhatja. Például ha a munkavégzéshez speciális védőruházatra van szükség, annak használata csökkenti a sérülések kockázatát, és a munkahelyi balesetek számát.

Ha a vállalkozásodnál mindennek megvan a kijelölt helye, a folyamatok tervezetten és logikusan zajlanak, a dolgozók hatékonyan fogják végezni a feladatukat, hiszen nem kell a munkaeszközöket keresgélni.

Egy praktikus munkásnadrág a munkaeszközök – munkavégzés közbeni – pillanatnyi tárolására is alkalmas lehet, ha megfelelő zsebekkel van ellátva. Ez főleg veszélyes munkaterületeken, magasban történő munkavégzés során lehet nagy segítség.

Az egységes munkaruházat tehát tükrözi a vállalkozás arculatát, és a lean alapelvekkel is összhangban van.

(X)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egy kecskeméti atyát is felfüggesztettek kiskorú szexuális bántalmazása miatt

A kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...