fbpx

FRISS HÍREK

Hogyan válasszunk konyhablokkot?

- Advertisement -

A konyha az a hely, ahol összegyűlik a család, és néhány finom falat mellett megbeszélik a történéseket. Ilyenkor nemcsak a hasunk, hanem a lelkünk is megtelik melegséggel. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen konyhabútort választunk a lakásunkba. A konyhablokk tulajdonképpen a tökéletes főzési élményért felelős. 

A következő cikkben most szeretnénk megmutatni, hogy milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani, amikor kiválasztjuk a megfelelőt. Tarts velünk, ha érdekel a téma!

A tervezés az alapja mindennek

A jó konyhablokk aranyat ér, hiszen a főzés-sütés élménye sokkal különlegesebb, ha ez olyan környezetben történik, amelyben jól érezzük magunkat. A Berior konyhablokk kínálata mindenkit lenyűgöz, különösen azért, mert ezek a bútorok valóban igazodnak a modern kor elvárásaihoz. 

Fontos azonban tudni, hogy tervezés nélkül vásárolni sem érdemes. A tervezésnek pedig szintén különféle szempontjai vannak. Az első kérdés például az, hogy mekkora összeget szánunk a konyhabútorra. Amennyiben csupán 100-300 ezer Ft áll a rendelkezésünkre, akkor elsősorban a konyhablokkok világában érdemes keresgélni. Az ennél magasabb összegek esetében a tervezhető darabok is szóba jöhetnek. 

A konyhablokk anyaga szintén meghatározó lehet

Amennyiben már nagyjából tudjuk, mit akarunk és azt, hogy erre mennyit szánunk, akkor jöhet a beszerzés. De ezalatt is legyünk tudatosak!

Az anyagminőség kulcsfontosságú amiatt, mert a konyhában erős igénybevételnek vannak kitéve a bútorok, éppen ezért olyan anyagú termékekre van szükség, amelyek mind a nedvességnek, mind a hőmérséklet-változásnak ellenállnak. Ez legyen az, amit először mérlegelünk, hogy a kiszemelt termék eleget tesz-e az efféle elvárásoknak. 

Hasonló cikkünk:  Petőfi unokatestvérének szépunokájának tetszett Rákay Philip filmje

Szóba jöhet a fa, a fóliázott bútorlap és a rozsdamentes acél is. Ezek nemcsak esztétikusak, de praktikusak is. Ráadásul, ha beruházunk rájuk, sokkal többet spórolhatunk velük, mert sokáig hasznosíthatjuk őket. 

Az sem utolsó, hogy a bútor egyes részeit könnyen tudjuk-e tisztítani, illetve az sem mindegy, milyen kialakítású és méretű a munkalap vagy a mosogató. 

Stílusok, színek és design

Végül, az is fontos szempont, hogy az adott konyhablokk stílusa illeszkedjen az otthonunkba, tehát az esztétika sem hagyható teljesen figyelmen kívül. 

A modern konyhabútorokra általában a letisztult megjelenés, a minimalista design jellemző, tehát gyakran találkozunk a fehér vagy szürke színekkel. Ezek friss és tágas hatást keltenek, ami csak tovább fokozza a komfortérzetünket. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen árnyalatokat könnyen kombinálhatjuk más színekkel. 

A klasszikus vonalat pedig a fából készült, természetes hatású darabok képviselik, amelyek többnyire barna színűek. Ezek egyszerre elegánsak és barátságosak. 

Te milyennek képzeled el az ideális konyhabútort? Ez a helyiség az “otthon melege”, innen árad a szeretet illata, tehát ezt szem előtt tartva rendezd be!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...