fbpx
14.4 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Hasznos ötletek lakásfelújításhoz

- Advertisement -

Sokakban felmerül az igény a lakás helyiségeinek a csinosítására. Vannak helyzetek, amikor bizony a berendezés kisebb-nagyobb átvariálása már nem segít. Ilyenkor a lakásfelújítás lehet az egyetlen járható út és egyben a kézenfekvő megoldás. Hiszen mindenki sokkal jobban érzi magát egy kellemes, szerethető otthonban. A lehetőségek tárháza azonban szinte végtelennek mondható, éppen ezért nem árt tisztában lenni azzal, mi is a végső cél.

Frissítsd fel a meglévő elemeket!

Igazából már egy-két új textil vagy díszpárna, esetleg egy szőnyeg lecserélése is csodákat tehet. A DODO textilek hatalmas választékát kínálja. Ezek között szép és izgalmas szőnyegeket, valódi szőrméket, takarókat és ülő-, valamint díszpárnák sokaságát megtalálhatod. A megfelelő minőségű lakástextilek pont olyan jelentőséggel bírnak, mint a tetszetős és sok funkciót betöltő bútorok. Itt megtalálhatod az otthonod új hangulatához tökéletesen passzoló, jó minőségű darabokat.

Azzal is nagyon látványos változást érhetsz el, ha a lakásod egyes hangsúlyos elemeit megváltoztatod. Remek példa erre a kanapékárpit áthúzatása, de egy ütős, esetleg extravagáns új szőnyeg beszerzése is jó ötletnek bizonyulhat. Lehetsz nyugodtan bevállalós: egy élénkebb szín, ami régóta mozgatja a fantáziád, kiváló választás lehet. Ha meglepő anyagokat és textúrákat kombinálsz, nagyon egyedi hatás lehet a végeredmény.

Ha komolyabban át kell alakítani

Hasonló cikkünk:  Kecskemétig érnek a Széchenyi Bank-per szálai

Persze, ha nagyobb léptékű átalakítások mellett döntesz, akkor előzetesen mindent nagyon alaposan meg kell tervezned. Sok esetben engedélyekre lehet majd szükség, és vannak olyan feladatok, amelyeket mindenképpen célszerű szakemberekre bízni (villanyszerelés, nyílászárók szervizelése, munkák a vizes blokkoknál).

Persze sok feladatot magad is elvégezhetsz, vagy bevonhatod a barátokat és a családtagokat is. Tipikusan a festés-mázolás tartozik ebbe a körbe. Remek móka egy-egy szoba közös kifestése vagy a tapéta lecserélése, ráadásul ezzel nagyon sok pénzt meg is tudsz spórolni. 

De a konyhabútort is viszonylag könnyen újjávarázsolhatod, ha a szerkezettel nincs gond. Egy-két réteg bútorfesték, új fogantyúk és egy hétvége elég lehet hozzá. A kopott pulton segíthet például egy menő márvány mintás tapadófólia.

A vizes helyiségek átalakítása

Ha a fürdőszobában nem kell komolyabb vizesblokk-átalakításokat végezni, akkor a csempefestést és a kádfelújítást is jó megoldás magad elvégezned. Ehhez alapos előzetes letakarításra van azonban szükség. Ellenkező esetben a csempefesték, legyen bármilyen jó minőségű is, nem fog rendesen megtapadni. Használj alapozót, fess több rétegben és védőlakkal zárd a sort. A kádra ugyanez igaz, nagyon látványos lehet, ha lecsiszolod és kádfelújító zománcfestékkel veszed kezelésbe.

Nagyon fontos, hogy az otthonod kellemes legyen, ahol feltöltődhetsz. A megfelelő felújítással sokkal komfortosabban érzed majd ott magad.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...