fbpx

FRISS HÍREK

Dekor falfestés: egyedi megoldás az unalmas helyiségekre

- Advertisement -

Mindenki arra vágyik, hogy a barátok, családtagok, vendégek elájuljanak az otthonunktól. Persze ezt nehéz elérni egy olyan helyiségben, ahol fehérek a falak, csak egy ágy és egy komód van, ahova pakolni lehet. A vendégszobába különösen fontos olyan egyediségeket kitalálni, amelyek feldobják az amúgy nem agyondekorált teret. Egy dekor falfestés például remek megoldást jelenthet, amitől mindenki azonnal otthon érzi magát nálunk. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért érdemes ezt a megoldást választani. 

Kreativitás a láthatáron

A Festékpalota.hu beltéri falfestékei szinte minden lakásban megállják a helyüket. Viszont itt az ideje elfelejteni a fehéret és az unalmas egyszínű falakat. Nem ördöngösség pár trükköt bevetni, hogy sokkal otthonosabbá váljon a vendégszoba. Ehhez azonban szükség van alapanyagokra, szerszámokra, no meg némi kreativitásra, hogy könnyedén el tudjuk készíteni az új dekor falfestést. 

A színes és mintás falak még a múlt században váltak divatossá, később jöttek a tapéták, aztán a fehér falak, és most megint ott tartunk, hogy mindenki színekre vágyik. Napjainkban nem ritka, ha valaki egy-egy falat a szobában más technikával, mintával, színnel fed le. Nem kell azonnal az egész helyiséget kékre varázsolni, hiszen sokszor egy csík vagy egy kisebb felület lefestése is bőven elegendő lehet. Nem véletlen, hogy a festékgyártók is egyre több és jobb fajta előre kikevert színes festéket készítenek. 

Melyik a legjobb szín?

Hasonló cikkünk:  Júniusban indul az otthonfelújítási program, alapanyag van elég, szakember már kevésbé

Persze még mindig a fehér az sláger, hiszen amellett, hogy világos, szinte minden árnyalat remekül passzol hozzá. A letisztult, homogén, könnyen és olcsón javítható szín minden otthonban megállja a helyét, de csak kiegészítőként. Érdemes hozzá például halvány pasztell, semleges árnyalatokat alkalmazni, hiszen ezekkel könnyen feldobhatjuk a teret, de nem lesz minden túl rikító és vad. 

A modern és minimalista stílus kedvelői számára sem kell csak feketében, szürkében és fehérben gondolkodni. Egy-egy falat bátran izgalmassá és otthonossá tehetünk dekorációs céllal használt színekkel. A bohém stílushoz pedig jól mennek a vidám és bohókás színek, amitől meleg és hívogató lesz a lakás hangulata. 

Határozzuk meg a célt!

Nincs más dolgunk, mint átgondolni, hogy mit és hogyan szeretnénk. A falak felfrissítésére mindig szükség van, hiszen ezzel újdonságot vihetünk az otthonunkba anélkül, hogy túlzottan sokat változtatnánk rajta. Nem utolsósorban elég költséghatékony megoldás, valljuk csak be. 

Érdemes azonban átgondolni a fő célt, hiszen nem mindegy, hogy műalkotás készül, esetleg a teret akarjuk növelni vagy csökkenteni, vagy fény-árnyék játékkal akarunk próbálkozni. Sokan már csak azért választják, hogy elrejtsék az esztétikai hibákat, hiszen sokszor egy-egy kép felhelyezése is leszedheti a festéket. 

A lényeg, hogy olyan színt és megoldást válasszunk, ami illik a stílusunkhoz, amit nem fogunk megbánni egy-két hónap múlva, hiszen nagy munka lesz azt onnan eltüntetni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...