fbpx
24.9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Varga Mihály helyett Nagy Márton fogja vezetni a Gazdasági Kabinetet

- Advertisement -

Egy kedden késő este megjelent, a kormány ügyrendjéről szóló határozat szerint némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés. Szélesedik a Gazdasági Kabinet hatásköre, december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett.

A kormányzati döntéshozatal különös hatáskörű politikai döntéshozó fóruma eddig 5 elemből állt: Stratégiai és Családügyi Kabinet, Gazdasági Kabinet, Növekedési és Versenyképességi Kabinet, Védelmi Tanács, valamint Nemzetpolitikai Kabinet.

A határozat ezt a felállást módosítja a következők szerint: Stratégiai Kabinet, Gazdasági Kabinet, Védelmi Tanács, valamint Nemzetpolitikai Kabinet.

Vagyis a Növekedési és Versenyképességi Kabinet megszűnik és beolvad a Gazdasági Kabinetbe és a Stratégiai és Családügyi Kabinetből elnevezés szintjén Stratégiai Kabinet lesz.

Nagy változás, hogy a jövőben a Gazdasági Kabinetet Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter vezeti majd, vagyis a gazdaságpolitikát meghatározó kérdésekben és döntésekben mostantól Nagy Mártoné lesz a főszerep.

Hasonló cikkünk:  Nagy Márton ambiciózus tervvel állt elő - Magyarország ugrani készül

A Gazdasági Kabinet tagjai annyiban változnak az eddigiekhez képest, hogy bekerült a kabinet tagjai közé Orbán Balázs politikai igazgató, Nagy István agrárminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági miniszter, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, viszont már nem lesz tagja ennek a kabinetnek a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely.

A Gazdasági Kabinet felelősségi körét 66 pontban sorolja fel a kormányhatározat, Nagy Márton felelősségi körébe tartoznak így december 7-étől már az adópolitikai előterjesztések és jelentések is.

via Portfolio

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...