fbpx
5.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Sürgős pénzhez szokatlan helyzetek kellenek

A kormánynak sürgősen pénzt kell szereznie az EU-tól, így szokatlan helyzetekben találják magukat. Orbán Viktor különféle feladatokat oszt ki a minisztereinek egy csütörtök este megjelent kormányhatározatban. A feladatok a 2020–2022 közötti időszakra szóló Nemzeti Korrupcióellenes Stratégia módosításával kapcsolatosak.

Rogán Antal és Pintér Sándor január 31-ig például a következő feladatokat kapták:

„A belügyminiszter – a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter bevonásával – kísérleti projekt keretében intézkedjen egyes, a hatáskörébe tartozó eljárások vonatkozásában automatizált döntéstámogató rendszer kifejlesztéséről a döntéshozatali folyamat átláthatóságának és ellenőrizhetőségének javítása, valamint ezáltal az eljárás korrupciómentességének biztosítása érdekében.”

Ezen felül Lázár János építési miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Pinter Sándor belügyminiszter és Varga Judit igazságügyi miniszter megvizsgálja az egységes jogszabályi háttér megteremtésének lehetőségét a közpénzből finanszírozott jelentős beruházások előkészítésére és lebonyolítására, illetve integritási kockázatainak kezelésére. De megvizsgálják az ISO rendszer alkalmazásának feltételeit és várható hatásait az állam többségi befolyása alatt álló gazdasági társaságoknál.

Hasonló cikkünk:  Orbán Viktor Berlinben is kapott ellentüntetést
Hasonló cikkünk:  Orbán értékelt és arra jutott, hogy kihívások elé kell néznünk

A közszféra integritásának továbbfejlesztése érdekében megvizsgálja a belügyminiszter – a pénzügyminiszter és a gazdaságfejlesztési miniszter bevonásával, hogy milyen integritásirányítási modell alkalmazása lenne célszerű a különféle ágazatokba és szervtípusokba tartozó költségvetési szervek, valamint az állam többségi befolyása alatt álló gazdasági társaságok esetében.

via 444.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...