fbpx
21 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Sürgős pénzhez szokatlan helyzetek kellenek

- Advertisement -

A kormánynak sürgősen pénzt kell szereznie az EU-tól, így szokatlan helyzetekben találják magukat. Orbán Viktor különféle feladatokat oszt ki a minisztereinek egy csütörtök este megjelent kormányhatározatban. A feladatok a 2020–2022 közötti időszakra szóló Nemzeti Korrupcióellenes Stratégia módosításával kapcsolatosak.

Rogán Antal és Pintér Sándor január 31-ig például a következő feladatokat kapták:

„A belügyminiszter – a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter bevonásával – kísérleti projekt keretében intézkedjen egyes, a hatáskörébe tartozó eljárások vonatkozásában automatizált döntéstámogató rendszer kifejlesztéséről a döntéshozatali folyamat átláthatóságának és ellenőrizhetőségének javítása, valamint ezáltal az eljárás korrupciómentességének biztosítása érdekében.”

Ezen felül Lázár János építési miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Pinter Sándor belügyminiszter és Varga Judit igazságügyi miniszter megvizsgálja az egységes jogszabályi háttér megteremtésének lehetőségét a közpénzből finanszírozott jelentős beruházások előkészítésére és lebonyolítására, illetve integritási kockázatainak kezelésére. De megvizsgálják az ISO rendszer alkalmazásának feltételeit és várható hatásait az állam többségi befolyása alatt álló gazdasági társaságoknál.

Hasonló cikkünk:  Javaslat született a könyvek árkedvezményének tilalmára, pár napot adtak csak egyeztetésre

A közszféra integritásának továbbfejlesztése érdekében megvizsgálja a belügyminiszter – a pénzügyminiszter és a gazdaságfejlesztési miniszter bevonásával, hogy milyen integritásirányítási modell alkalmazása lenne célszerű a különféle ágazatokba és szervtípusokba tartozó költségvetési szervek, valamint az állam többségi befolyása alatt álló gazdasági társaságok esetében.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...