fbpx
21.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Vezérkari főnök: A megváltozott háborús környezet miatt a Magyar Honvédség tempót váltott

- Advertisement -

Böröndi Gábor vezérkari főnök szerint a „Magyar Honvédség tempót váltott, mert a megváltozott háborús környezet miatt még több kiképzésre, gyakorlatra van szükség, hogy még ütőképesebb legyen a Magyar Honvédség, együttműködve a NATO többi tagországával”írta meg a 24.hu a Magyar Nemzetre hivatkozva.

A nemzetközi hadgyakorlat kapcsán Böröndi elmondta: a belga és a spanyol vezérkari főnök értékelése szerint náluk elképzelhetetlen lenne egy olyan széles körű, a közigazgatást és az összes haderőnemet egyszerre bekapcsoló hadgyakorlat, mint amelyet nemrég zárt le a Magyar Honvédség. A gyakorlat negyvenhét katonai szervezet és mintegy hatezer ember bevonásával zajlott le.

Szóba került a Koszovóban megsérült magyar katonák állapota is. A két katona, akiknek amputálni kellett a lábát, művégtagot kapott, rehabilitáción esett át, és mindketten visszakerültek eredeti beosztásukba: egyikük szakaszparancsnok, másikuk híradó altiszt.

Hasonló cikkünk:  Kövér László megúszta, nem neki kell aláírnia Svédország NATO-csatlakozását

A vezérkari főnök hangsúlyozta:

„Annyit tudunk az eddigi vizsgálatokból, hogy a védőfelszerelések alapvetően rendben voltak, ennek ellenére szerzünk be további olyan, a rendőrség által alkalmazott eszközöket, amelyek még hatékonyabbá teszik a védekezést.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...