Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A csehek nem akarnak tovább várni az euró bevezetésével

- Advertisement -

Petr Pavel cseh államfő szerint a közös uniós valuta bevezetése jelenti a jövőt „egy nyitott és exportorientált gazdaságú” közép-európai országnak.

Ezért a hivatalba lépése utáni első újévi üzenetében az euró csehországi bevezetésére irányuló intézkedésekre szólított fel.

„Eljött az idő, hogy konkrét lépéseket tegyünk e kötelezettségvállalás teljesítése felé” – szögezte le az elnök.

Jelenleg a korona Csehország hivatalos fizetőeszköze, Petr Fiala miniszterelnök vezette prágai kormány még nem döntött az euró bevezetésének időpontjáról.

A többi tagországgal együtt húsz évvel ezelőtti uniós csatlakozásukkor vállalták a csehek az euró bevezetését, de ennek nincs megszabott határideje. Egy frissen életbe lépett jogszabály azonban lehetővé teszi azoknak a vállalatoknak, amelyek forgalmuk nagy részét euróban bonyolítják, hogy számláikat is ebben a pénznemben állítsák ki. A cseh kereskedelmi kamara szerint már most is sok nagy cég euróban számláz egymásnak.

via Népszava

- Advertisement -
Exit mobile version