Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Nehéz lesz pótolni: Svájcban folytathatja a KTE válogatott védője

- Advertisement -

Nagy lehetőség előtt áll Szalai Gábor: a Nemzeti Sport értesülései szerint a 12 csapatos svájci élvonalban 10. helyen álló Lausanne-Sportnál folytathatja pályafutását a Kecskeméti TE védője. Ha valóban leigazolják a svájciak a Transfermarkt által 650 ezer euró – nagyjából 250 millió forint – értékűre taksált játékost, az természetesen nagy elismerése a klubnál folyó szakmai munkának, egyben viszont jókora dilemma elé állíthatja Szabó István vezetőedzőt.

A Nemzeti Sport úgy értesült, Szalai Gábor már pénteken elköszön kecskeméti társaitól, január 6-án ugyanis orvosi vizsgálatokon vesz részt a Lausanne-Sportnál, majd szombaton írja alá szerződését.

„Az átigazolási időszakban soha nem lehet azt mondani, hogy biztosan nem lesz változás. Ezt jól alátámasztja, hogy Szalai Gáborért csütörtök este egy külföldi élvonalbeli klub jelentkezett be. Ő az egyetlen, akinek szerepel egy konkrét kivásárlási ár a szerződésében, ami ilyen szempontból a tárgyalási folyamatokat leegyszerűsíti” – mondta el a KTE honlapján pénteken megjelent interjúban Tóth Ákos, a klub sportigazgatója.

A Lausanne-Sport 18 forduló után öt-öt győzelemmel és döntetlennel, valamint nyolc vereséggel a 12 csapatos svájci élvonal 10. helyén áll, csak a Lausanne Ouchyt és az FC Baselt előzi meg.

A Nemzeti Sport megjegyzi, Szalai Gábor az elmúlt években egyre meghatározóbb játékosa lett nevelőegyesületének, melyet már a harmadosztályban is erősített, tagja volt a másodosztályban ezüstérmes gárdának is, majd a feljutás után oroszlánrészt vállalt a csapat NB I-es második helyéből is. Teljesítménye Marco Rossi szövetségi kapitány figyelmét sem kerülte el, az olasz szakember először 2023 nyarán hívta meg a nemzeti csapatba, ám bemutatkozása egyelőre még várat magára.

Megnéztük, az átigazolásokkal foglalkozó Transfermarkt jelenleg 650 ezer euróra tartja Szalai Gábort (persze ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ennyiért kelt el), a KTE-nél csak a válogatottnál szintén számításba vett Horváth Krisztofernek magasabb az értéke, 900 ezer euró, míg a Debrecenbe nemrég eligazolt Szuhodovszki Somát 500 ezer euróra becsülik (ő klubrekordot jelentő – de nem kommunikált – összegért váltott).

Szalai Gábor / Forrás: KTE Facebook oldala

„Ha azt mondom, hogy nagy büszkeség számunkra az, hogy egy játékost a magyar piacon rekord összegért adunk el, akkor nem kell azt ecsetelnem, hogy mekkora presztízse van a jövőre nézve számunkra annak, hogy a nemzetközi piacról érkezik konkrét, hivatalos ajánlat. Mindig azt vallottuk, hogy értéket akarunk teremteni Kecskemétnek, illetve hosszabb távon a magyar labdarúgásnak. Ez egy olyan léptékű lehetőség Gabi számára is, amihez csak sok sikert tudunk neki kívánni. Saját nevelésű játékosunk, az NB III. óta részese a klub felemelkedésének, így még büszkébbé tesz minket az, hogy ilyen messzire juthat, akkor is, ha természetesen pótolnunk kell. Szuhodovszki Soma és Szalai Gábor esete tulajdonképpen azt mutatja, hogy a munkánk célt ért. (…) A céljaink nem változtak, két olyan játékost is felépítettünk, akik az NB III-ból vagy az NB II-ből indultak, kvázi ismeretlen játékosokként. Kecskemétről lettek válogatottak, minden esélyük megvan arra is, hogy ott legyenek az Európa-bajnokságon. A mi filozófiánk továbbra is az, hogy megtaláljuk az új Szalaikat, az új Szuhodovszkikat, akikkel aztán közösen bejárjuk ezt az utat, közben a szurkolóknak is sok örömet és szép pillanatot okozva” – kommentálta a sportigazgató Szalai távozásának lehetőségét, gyakorlatilag már kész tényként.

Arra a kérdésre, hogy a csapat két fontos tagjának pótlását miként tudják megoldani, Tóth Ákos azt mondta: erre már nyáron megkezdték a felkészülést, hiszen tisztában voltak vele, hogy a kiemelkedő tudású játékosok karrierjében eljöhet az a pont, amikor váltanak.
„Nyáron pont ezért szereztük meg Varga Bencét és Zeke Máriót például, akik ugyancsak saját játékosaink immáron, illetve ezért tettünk meg mindet Horváth Krisztofer megtartásáért is. Mellettük is vannak olyan feltörekvő játékosok, akiknek eljöhet az ideje tavasszal és bízunk bennük, a védelemben Iyinbor Patrick és Katona Levente is várja a lehetőséget Gabi távozása után. A keretünk bővült, még ha ezt a sérülések árnyalták is. Ami a pótlást illeti, Banó-Szabó Bence szinte új igazolás lesz, hiszen nyár óta nem futballozott, azt viszont láttuk a DVSC elleni bajnokin, hogy mekkora hatással van a csapatra. Nikitscher Tamás is rendkívül jól halad a rehabilitációjával, tavasszal újra csatasorba állhat. Tervezünk még igazolásokat, konkrét nevek is vannak, de természetesen addig nem szeretnék mondani egyet sem, amíg nincs aláírt megállapodás. Dolgozunk azon, hogy megtaláljuk azokat a lehetőségeket piacon, illetve azokat az új kedvenceket, akik sok örömet szerezhetnek a szurkolóknak” – olvasható a klub honlapján a sportigazgató nyilatkozata.

- Advertisement -
Exit mobile version