Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Feltámadt a KTE, időarányosan már közelítik a tavalyi szintet a szerzett pontok terén

- Advertisement -

Egy nagyon rossz periódust követően zsinórban három bajnoki meccset nyert a KTE, és rögtön a nyolcadik helyen találták magukat, négy pontra a dobogótól. Tavaly 33 meccsen 57 pontot szereztek a lila-fehérek, idén a meccsek kicsit több mint a harmadán, tizenhárom forduló alatt az 57-nek éppen a harmadát. Sok viszont a kapott gól.

A KTE szeptembere és októbere nagyon rosszul alakult, sorozatban kikaptak a Debrecentől (idegenben), a Mezőkövesdtől (otthon, ez volt talán a legfájóbb pofon), az FTC-től (idegenben) és a Diósgyőrtől (idegenben). Következett végre egy pontszerzés a jó formában lévő Paks ellen, ez bizakodásra adhatott okot, utána viszont egy 5:3-as pofonba szaladtak bele Szabó István tanítványai Újpesten. Az a meccs hatalmas mélységeket és magasságokat is megmutatott Vágó Leventééknek: felrémlett egy borzalmasan nagy zakó réme is, aztán a végén úgy tűnt, ha lenne még tíz perc, akár ki is egyenlíthetnének a kecskemétiek.

Az újpesti kvázi heroikussá váló szereplés fordulópont lehetett, mert azóta három bajnoki és egy kupameccs után is győztesen hagyhatták el a pályát a KTE játékosai. Elcsípték a Zalaegerszeget és most hétvégén a Kisvárdát (ez az első idegenbeli diadal), közte meg két vállra fektették a Fradit is, lehet, hogy ezzel elindítva a ferencvárosiakat a (talán kicsit sáros és csúszós) lejtőn. Különösen fontos volt a két alsóházi rivális ellen szerzett három pont.

A 2023/24-es bajnokság (OTP Bank Liga) jelenlegi állása / forrás: eredmenyek.com

A nem várt kilenc pontnak meg is lett az eredménye, sikerült előre kapaszkodni a nyolcadik helyig, sőt már a dobogó sincs túl messze. Persze nem érdemes rögtön irreális célokat kitűzni, nagyon sűrű még a mezőny, egy-két vereséggel gyorsan hátrébb is lehet csúszni.

Ami immár pozitívumnak tűnik, a szerzett pontok száma. Tavaly az egész bajnokságban 57-et zsebelt be a KTE. Ez meccsenként 1,73 pont. Ebből a bajnokságból eddig 13 forduló telt el, és a tavalyi pontmennyiségnek éppen a harmadánál, 19-nél jár a csapat. Ez 1,46-os átlag. Ha ilyen ütemben folytatnák a pontgyűjtögetést, körülbelül 48-ig jutnának. Annyival tavaly bőven oda lehetett volna érni a hatodik helyre. A jobbik kieső Honvédnak 33 pontja volt, a Vasasnak csak 26. Ennél nyilván többet kell szerezni, de 33-35 ponttal már biztosnak tűnhet a bentmaradás, és jelenleg most ez a legfontosabb.

Az előző bajnokság végeredménye – 57 pontot szerzett az ezüstérmes KTE / Forrás: eredmenyek.com

Hogy a rossz széria ellenére mégis egész jól áll a KTE a szerzett pontok tekintetében, az annak köszönhető, hogy ugyan sok a vereség, de relatíve sok a győzelem is, döntetlenre meg csak egyszer végeztek a kecskemétiek. Tavaly sokkal gyakrabban, összesen tucatnyi alkalommal előfordult ez, ami pozitívan úgy is felfogható, hogy nagyon nehezen verhető gárdáról van szó. Csak az iksz a mai futballban már nem fizet olyan jól, mint a régebbi pontszámítási rendszerben (egy győzelem és két vereség ugyanannyit ér, mint három döntetlen).

Ki kell emelni, hogy a kapott gólok száma igen magas: az elmúlt szezonban csak 32 volt, ezúttal pedig már 20. A gólkülönbség pedig éppen nulla. Ahogy mondani szokás: ebből még bármi lehet. De a mostani felfelé ívelő teljesítmény mindenképpen reményt adhat a hírös város együtteséért szurkolóknak.

- Advertisement -
Exit mobile version