fbpx

FRISS HÍREK

Két Yoda őrzi Kecskemét spirituális egyensúlyát

- Advertisement -

A város mindig tartogat meglepetéseket, ezúttal egy bizarr popkultúr referenciába botlottunk a Szil-Coop Bevásárlóközpont oldalában. Mondok Zoltán Yoda szobrai nem csak az Alföldön, de Malajziában is megtalálhatóak. 

Két Yoda szoborról jelentek meg fotók a Kecskeméten Hallottam Facebook csoportban. Csupán az egyiket találtuk meg az Izsáki úti Szil-Coop mellett. 

Mondok Zoltán Yoda szobra / Forrás: Kecskeméten Hallottam Facebook csoport

Megszokhattuk, hogy a helyiek számára megközelíthető kortárs művészet szinte bármilyen minőséget képviselhet a festett kartontól az életre kelt táncos bronzszobrokig. A belváros köztéri szobrait pedig annyira megszoktuk, hogy nem ugorják meg az ingerküszöböt. Erre az egyik megoldás lehet a humor, bár Budapesten vegyes megítélést, olykor gyűlöletet is kapnak Kolodko Mihály túlzó, viccesnek szánt miniszobrai. Kecskeméten minden esetre ritka ez az Instafotó-orientált megközelítés, és inkább bizarr hatást kelt a kemencében lakó, kolompot tartó Yoda mester.

Hasonló cikkünk:  Lovaskocsival vontatták a Suzukit Kecskeméten (videóval)

Mondok Zoltán Yoda szobra / Fotó: kecsup.hu

Azt is fontos kiemelni, hogy ez nem a városvezetés uniós pénzből megvalósult, Jedizmus-népszerűsítő kampánya, hanem egy magánkezdeményezés. Az Izsáki út 2/c alatt található Empír Picnic Champagne & Coffee oldalában találtuk meg a Star Wars karaktert. A barista megerősítette, hogy az Empír Enteriőr lakberendezési üzlethez és a fentebb említett kávézóhoz tartozik a kültéri kemence. A kávézó zárt udvarán további viseltes kültéri szobrok vannak az órási, szivarozó kéztől a magyar szocialista szimbólummal ellátott Che Guevaráig, de a kerti fotózásra nem kaptunk engedélyt.

Empír Picnic Champagne & Coffee / Fotó: kecsup.hu

Az alkalmazott kérdésünkre elmondta, Mondok Zoltán munkáiról van szó. A gyakran utazó hobbiszobrász Facebook oldalán további Yoda szobrokat és koboldokat találtunk, viszont meg kell hagyni, impozáns kültéri kemencéket készít. Visszatérő karaktere a Jedi mester, és Mondok posztjai szerint Malajziában is van belőle néhány.

Forrás: Mondok Zoltán Facebook oldala

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...