fbpx

FRISS HÍREK

Aki targoncás szeretne lenni Ausztriában, most jelentkezhet magyar nyelvű tanfolyamra

- Advertisement -

Munkatársaim háromnegyede magyarul beszél, ők azok a munkavállalók, akik fenntartják az infrastruktúránkat – ezzel is indokolta Gabriele Jüly, az Osztrák Hulladékhasznosító Vállalatok Szövetségének (VOEB) elnöke, hogy Ausztriában magyar nyelven indul az osztrák szabványoknak megfelelő targoncás továbbképzés – írja a Telex.

A VOEB kétnapos tanfolyammal szeretne megoldást találni a targoncás munkaerőhiányra, a képzésen az osztrák cég minden alkalmazottja részt vehet. Ha pedig sikeres lesz a kezdeményezés, akkor később szerb nyelvű tanfolyamot is indítanak.

Ausztriában sok magyar dolgozik, de csak töredéküknek van meg az osztrák szabályoknak megfelelő targoncaengedélye. Sok munkavállaló számára viszont akadályt jelent a tanfolyam elvégzése a nyelvi nehézségek miatt.

A tanfolyam március 7-én és 8-án lesz Bruck an der Leithában, a magyar határhoz közeli településen. A két nap alatt a targonca üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb szaktudást sajátíthatják el – a gyakorlati vezetéstől a rakományrögzítésig és a rakományfelvételig. A tanfolyam vizsgával zárul majd.

Hasonló cikkünk:  Az Európai Bizottságnak megvan az a luxusa, hogy a tényeket nézze

Jelentkezni február 22-ig lehet, a tanfolyam VOEB-tagoknak nettó 390 euróba (kb. 150 ezer forint), külsősöknek 520 euróba, azaz kb. 200 ezer forintba kerül plusz 20 százaléka áfa. Az elnök jelezte, az újrahasznosító iparban elengedhetetlenek a jól képzett szakemberek és válságbiztos munkákat kínálnak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...