fbpx
12.9 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

Aki targoncás szeretne lenni Ausztriában, most jelentkezhet magyar nyelvű tanfolyamra

- Advertisement -

Munkatársaim háromnegyede magyarul beszél, ők azok a munkavállalók, akik fenntartják az infrastruktúránkat – ezzel is indokolta Gabriele Jüly, az Osztrák Hulladékhasznosító Vállalatok Szövetségének (VOEB) elnöke, hogy Ausztriában magyar nyelven indul az osztrák szabványoknak megfelelő targoncás továbbképzés – írja a Telex.

A VOEB kétnapos tanfolyammal szeretne megoldást találni a targoncás munkaerőhiányra, a képzésen az osztrák cég minden alkalmazottja részt vehet. Ha pedig sikeres lesz a kezdeményezés, akkor később szerb nyelvű tanfolyamot is indítanak.

Ausztriában sok magyar dolgozik, de csak töredéküknek van meg az osztrák szabályoknak megfelelő targoncaengedélye. Sok munkavállaló számára viszont akadályt jelent a tanfolyam elvégzése a nyelvi nehézségek miatt.

A tanfolyam március 7-én és 8-án lesz Bruck an der Leithában, a magyar határhoz közeli településen. A két nap alatt a targonca üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb szaktudást sajátíthatják el – a gyakorlati vezetéstől a rakományrögzítésig és a rakományfelvételig. A tanfolyam vizsgával zárul majd.

Hasonló cikkünk:  Diszkriminálják a státusztörvényt elutasító tanárokat

Jelentkezni február 22-ig lehet, a tanfolyam VOEB-tagoknak nettó 390 euróba (kb. 150 ezer forint), külsősöknek 520 euróba, azaz kb. 200 ezer forintba kerül plusz 20 százaléka áfa. Az elnök jelezte, az újrahasznosító iparban elengedhetetlenek a jól képzett szakemberek és válságbiztos munkákat kínálnak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...