fbpx
16.2 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Az osztrákok szerint a schengeni rendszer működésképtelen

- Advertisement -

Decemberben megvétózta Ausztria Románia és Bulgária schengeni csatlakozását, majd pedig az utóbbi időben Karl Nehammer kancellár, és Gerhard Karner belügyminiszter is úgy nyilatkozott, hogy álláspontjukat fenntartják. Az osztrákok indoka szerint Románia nem tartóztatja fel az illegális bevándorlókat, akik később Ausztriába jutnak. Románia ezt a vádat elutasította.

Ezek után szerdán Cătălin Predoiu román belügyminiszter Bécsben találkozott osztrák hivatali kollégájával. A megbeszélés után az osztrák politikus azt mondta, hogy a schengeni rendszer működésképtelen, Ausztria ezért nem ért egyet a bővítésével – írta a G4media.

Gerhard Karner szerint most nem időszerű a schengeni övezet kiterjesztése, mert már most is van határellenőrzés a német-osztrák, az osztrák-magyar vagy az osztrák-szlovén határon, ez pedig a rendszer akadozásának a jele. Ezen felül tárgyalások voltak a német-lengyel határ ellenőrzésének bevezetéséről is. A menekültügyi eljárásokat szabályozó dublini rendszernek is megvannak a maga hibái, ez is javításra szorul – tette hozzá a politikus.

Hasonló cikkünk:  Az Európai Bizottságnak megvan az a luxusa, hogy a tényeket nézze

A közös sajtótájékoztatón a román miniszter elmondta, hogy megértette, Ausztriának nem Romániával van problémája, és leszögezte, hogy a két ország készen áll a közös munkára.

„Szerettem volna látni, hogy vannak-e panaszok azzal kapcsolatban, ahogyan Románia védi a határait, és örömmel láttam, hogy Ausztria is látja a fejlődést” – fogalmazott Cătălin Predoiu.

via Transtelex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...