fbpx

FRISS HÍREK

Mérgesedik a viszony, David Pressman beszólt a magyar kormánynak, Menczer Tamás válaszolt

- Advertisement -

David Pressman nagy visszhangot kiváltó beszédet mondott, amely vezető anyag is lett a világ egyik legnagyobb hírportálján, a Guardianen.

Az amerikai nagykövet a magyar-amerikai viszony drámai romlásáról beszélt, és figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok nem hagyhatja figyelmen kívül az Országgyűlés elnökének állítását, ami szerint Putyin ukrajnai háborúját valójában az Egyesült Államok vezeti.

Nehezményezte azt is, hogy egy hivatalban lévő miniszter úgy hivatkozik az Egyesült Államokra, mint a halottra, akinek nő a körme. Hozzátette, hogy „nem érthetjük meg és nem fogadhatjuk el, hogy a miniszterelnök az Egyesült Államokat szövetségesünk, Magyarország legfőbb ellenfeleként azonosítja. Vagy azt az állítását, miszerint az Egyesült Államok kormánya meg akarja buktatni a magyar kormányt, szó szerint »le akarja győzni« őt.”

Pressman arról is keményen beszélt, hogy amíg az Orbán-kormány nagyon kényes arra, ha vélt vagy valós külföldi beavatkozás történik a magyar politikába, addig a miniszterelnök nyíltan és fáradhatatlanul kampányol az amerikai ellenzék vezetője mellett.

Hasonló cikkünk:  Az utóbbi években jelentősen visszaesett az új befektetők száma Magyarországon

„Lehet, hogy az Orbán-kormány ki akarja várni az Egyesült Államok mostani kormányának leköszönését, de mi biztosan nem fogunk kivárni az Orbán-kormánnyal kapcsolatban. Amíg Magyarország várakozó állásponton van, mi cselekedni fogunk” – mondta.

A magyar kormány részéről Menczer Tamás külügyi államtitkár reagált a beszédre:

„Magyarország mindig nagy tisztelettel tekintett és tekint az Egyesült Államokra. Ez a mai beszéd azonban nem egy nagykövethez méltó beszéd, hanem sokkal inkább egy baloldali politikai aktivista beszéde volt.”

Az MTI nem számolt be a nagykövet beszédéről, csak a fenti kormányzati reakcióról.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...