Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Szájer József helyet kapott a Politico tablóján, amin a legemlékezetesebb európai képviselők szerepelnek

- Advertisement -

Szájer József is bekerült a mostani ciklus legemlékezetesebb európai parlamenti képviselői közé – derült ki a Politico által közzétett tablóból, amin azok a politikusok kaptak helyet, akik valami kiemelkedőt alkottak a 2019 és 2024 közötti időszakban (akár jó, akár rossz értelemben). A magyar politikus a „legvadabb kilépő” címet nyerte el.

A Politico minden ciklusban összeállítja a valamilyen szempontból kiemelkedő politikusokat. A csapat élére Eva Kaili került, mint a legsúlyosabb korrupciós botrányban érintett személy. Díjazták a leghosszabb ideig távol lévő politikust is, aki a görög szélsőjobboldali Ioannis Lagos volt. Igaz, nem igazolatlanul hiányzott, mivel a ciklusának nagyjából a felét görögországi börtönben töltötte különféle köztörvényes bűncselekmények elkövetése miatt.

A „legvadabb kilépő” díjat kapta meg Szájer József, mert a ciklus folyamán kilépő 162 törvényhozó közül a fideszes politikus hagyta el a parlamentet a legemlékezetesebben. A 2020-as pandémiás lezárások idején Szájert elfogták Brüsszelben a belga rendőrök, amint egy szexpartiról menekült egy ereszcsatornán leereszkedés közben, és kábítószert is találtak nála.

A tablón azonban vannak kevésbé súlyos arcok is, mint például a legrövidebb ideig működő képviselő, egy skót politikus, aki 2020 januárjában került ki Brüsszelbe, és négy nap múlva már mehetett is haza, mivel az Egyesült Királyság kilépett az unióból, vagy a parlamentbe jóformán csak melegedni járó német politikus, Nico Semsrott.

via HVG

- Advertisement -
Exit mobile version