120 kilósat terveztek, végül több mint 200 kilós, országos rekord méretű hamburgert készítettek szombaton Lajosmizsén, a Szamócás Vásári Forgatagban. A gigaburgert felajánlották a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára.
Már a korai reggeli órákban nekilátott az M5 Burger csapata a giga méretű hamburgernek. Versegi Tamás tulajdonos a KecsUP-nak elmondta, hogy a rekorddöntés ötlete egy éve pattant ki a fejéből. Felvették a kapcsolatot a Magyar Rekordok Szövetségével, hogy van-e ilyen bejegyzett rekord. A paraméterek tisztázása után 100-120 kilogrammosra tervezték a hamburgert.
A csapat minden tagja ambíciókkal teli, nagyon szeretik a kihívásokat. A gasztronómiai óriás összeállítását több alkalommal elpróbálták, hogy a jeles napon minden zökkenőmentesen haladjon.
A húspogácsa forgatása nagy erőnlétet kívánt, ezért ennek a technikai feltételeit is előre ki kellett dolgozni. A forgatagba kilátogatók végig figyelemmel kísérhették a folyamatot. Láthatták, ahogy faszenes parázson sül a sertéshúsból összeállított egyedi fűszerezésű extra nagy húspogácsa.
Az étterem betyár burger fantázianevű slágere adta az alapot. A három szintes „építmény” két darab, közel 50 kilogramm súlyú húspogácsából állt, és ínycsiklandó összetevőkkel egészült ki: saláta, házi készítésű füstöltsajt, kolbászmorzsa, pirított bacon, uborka, paprika, fűszerezett majonéz és egy egyedi recept alapján készülő lilahagyma lekvár ízesítette.
A folyamatot végig figyelemmel kísérte Sebestyén István, a magyar rekordok regisztrátora, aki hitelesített mérőeszközökkel ellenőrizte a fázisokat. Mérőszalaggal mérte a buci és a hús átmérőjét és minden egyes alapanyagot mérlegre is tettek. Így született meg a végleges adat, mely jócskán túlszárnyalta az elképzeléseket.
A hamburger 207,5 kilogrammos, 55 centiméter magas és 90 cm átmérőjű lett. Az elkészült alkotást egy erre az alkalomra készült karddal szúrtak át a végén.
A publikum viszont csak vizuálisan gyönyörködhetett a helyszínen, mivel az elkészült óriás betyár jótékony célokat szolgált. A készítők felajánlották a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára, így egy óra múlva már úton volt, hogy rászorulók vacsorája legyen.
A csapat tagjai Versegi Tamás tulajdonos, Csillik Renátó, Melis Eszter, Sztakó Hajnalka és Versegi Dániel voltak, valamint az M5 Burger teljes csapata segítette az előkészületeket.