fbpx
10.3 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Illegális szemétlerakókat ellenőriztek Lajosmizsén

- Advertisement -

Lajosmizsén és környékén külföldi munkavállalókat és illegális szemétlerakókat ellenőriztek a Bács-Kiskun vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Lajosmizsei Rendőrőrs zsarui, polgárőrök, katasztrófavédők, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) és a hulladékgazdálkodás szakemberei.

A telkeken felhalmozott nagy mennyiségű szemét látványa és kellemetlen szaga zavarta a környéken élőket, így az elmúlt időszakban több panasz, bejelentés érkezett illegális hulladékgazdálkodásról a rendőrséghez. Néhányan úgy próbáltak megszabadulni a veszélyes hulladékoktól, hogy elásták vagy elégették azokat.

Czigány János alezredes, Lajosmizse őrsparancsnoka elmondta:

„A probléma megoldására a társhatóságokkal közös akciót szerveztünk, melynek keretében valamennyi bejelentést ellenőriztünk. A kontroll során három helyen kellett intézkedni, ahol nagyobb mennyiségű illegális szemetet találtunk.”

Az egyik hátsó kertben építésből megmaradt hulladékok, szétszedett műszaki cikkek borították a földet, szinte mozdulni sem lehetett a szeméthegytől. A kémény ellenőrzésekor kiderült, hogy a kályhában szemetet égettek. Nyomok utaltak arra is, hogy tetemes mennyiségű hulladékot ástak el a föld alá. A szabályszegőket felszólították, hogy gondoskodjanak a szemét elszállításáról a kitűzött időpontig, ellenkező esetben súlyos büntetésre számíthatnak.

Hasonló cikkünk:  A vak komondoros Balogh József újra indul a polgármesteri székért

Az OIF munkatársai két, nem magyarokat foglalkoztató munkáltatót, valamint 26 külföldi munkavállalót ellenőriztek. Valamennyien érvényes tartózkodási és munkavállalási papírokkal rendelkeztek. Szabálytalanságot senkinél sem találtak.

via agrojager.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...