fbpx
21 C
Kecskemét
2024. július 4., csütörtök

FRISS HÍREK

Telt ház fogadta Puzsér Róbert és Gulyás Márton pódiumbeszélgetését a KecsUP Országos Sajtónapján (videóval)

- Advertisement -

Június 29-én, szombaton telt ház előtt tartottunk pódiumbeszélgetést Gulyás Mártonnal és Puzsér Róberttel. Az eseményre hamar elfogytak az előzetesen meghirdetett belépők, de a nagy érdeklődésre tekintettel a rendezvény napján volt lehetőségünk pluszszékeket is bevinni, így mindenki befért.

A KecsUP által szervezett Országos Sajtónapra az ország minden területéről érkeztek vendégek, a vidéki független sajtó képviselői is szép számmal jelen voltak. Az esemény szombaton 11 órakor kezdődött Gulyás Márton, a Partizán főszerkesztőjének és Bajáki Zsanett, a KecsUP főszerkesztőjének pódiumbeszélgetésével az Aranyhomok Hotel Casino termében.

Fotó: KecsUP

A KecsUP főszerkesztője elsősorban a Partizán országos turnéjáról, általánosságban a vidéki sajtó helyzetéről és a Szuverenitásvédelmi Hatóság működéséről kérdezte Gulyás Mártont. A Partizán főszerkesztője az utóbbit egy csőre töltött fegyverhez hasonlította, amit a kormány jelzésértékűen helyez el az „asztalon”.

A nézői kérdések során az is felmerült, hogy lesz-e a közeljövőben Gulyás Márton–Puzsér Róbert-beszélgetés vagy kollaboráció, amire a Partizán főszerkesztője azt felelte, hogy lesz, de a részletekre még várni kell.

Puzsér Róberttel 12:30-tól a KecsUP újságírója, Hraskó István beszélgetett – az első kérdések az újságíró- és politikusszakma közötti átjárás témáját feszegették. Puzsér Róbert beszélt a 2019-es főpolgármesteri posztért való indulásáról, valamint kijelentette, hogyha egyszer kilép jelenlegi szerepvállalásából, akkor a politikától távolabb helyezkedik majd el – egyáltalán nem tervez tehát politikai karriert.

Hasonló cikkünk:  Az újságíró öröme a választás napján

Fotó: KecsUP

Puzsér Róbert az elmúlt éveket leuraló Gyurcsány–Orbán-rendszert egy Fradi–Újpest-meccshez hasonlította, ahol a kurzusok még a legegyértelműbb szituációkban sem érthetnek egyet. Az egyetértés ellehetetlenülését azzal indokolta: attól félnek, hogy ekkor ellenvéleményével belépne egy harmadik szereplő, és ugyanúgy kétfelé szakadna a politikai tér, de immár az Orbán–Gyurcsány-rendszer résztvevői egy kalap alatt, egymás mellett lennének.

A publicista szerint a Fidesz hazafiasságból programot csináló cselekedeteinek is közük van a magyarok külföldre vándorlásához. Puzsér Róbert úgy gondolja, hogy aki a Fidesz által kommunikált értékrenddel nem tud teljes mértékben azonosulni, azt hazaárulónak állítják be, ezért elhagyja Magyarországot. „Jobb nem otthon nem otthon lenni, mint otthon nem otthon lenni” – hangsúlyozta.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megtudtuk, mi lesz a Szilvási Áruház helyén

Nem is akárhonnan: a Gazdasági Versenyhivatal egyik döntéséből. Köszönjük a tippet olvasónknak! Húsz-, harminc-, majd ötvenszázalékos kiárusítás volt április végén...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...