fbpx
22 C
Kecskemét
2024. szeptember 8., vasárnap

FRISS HÍREK

Teszteltük Kecskemét első P+R parkolóját és a hozzá tartozó ingyenes buszjáratot

- Advertisement -

Továbbra sem kell aggódnia annak, aki parkolóhelyet keres a város első, „metropoliszt idéző” P+R parkolójában. Az eddig látottak alapján naponta 2-3 autó használja a létesítményt, a gaz pedig már felütötte fejét, de gondoltuk teszünk egy próbát és megnézzük miként működik a rendszer.

Mint arról korábban beszámoltunk, a terület könnyedén megközelíthető, a burkolat kaviccsal van felszórva. A bejutás a parkolóba teljesen akadálymentes, közvetlenül az automata mellé tudtunk állni. Igaz, az első alkalommal jól jött volna egy nagyobb formátumú információs tábla, de a parkoló órán lépésről lépésre le van írva a jegyvásárlás menete.

Egyszerűen lehet jegyet szerezni, hiszen csak a személygépkocsi rendszámát kell bepötyögni, és máris megkapjuk az ingyenes buszjegyet. jelenleg úgy tűnik, hogy egy kitalált rendszámot beírva is bárki megkapja az ingyenes utazásra feljogosító papírt.

kecsup.hu/ Varga László

Rögtön a parkoló mellett van egy buszmegálló, ahonnan több járat is elérhető a városközpont, illetve a Széchenyiváros felé. Rövid sétával az 1-es járatra is fel lehet szállni, így közvetlenül a vasútállomásra is kijuthatunk. A felszálláskor csak fel kell mutatni a kapott jegyet, amely egy nagy P+R felirattal van ellátva.

A buszsofőrök többsége ismeri a bilétát, de előfordult már olyan is, hogy az autóbuszvezető megjegyezte, hogy még sosem látott ilyet, ezért szeretné alaposabban megnézni. Ekkor tüzetes vizsgálat és egy rövid párbeszéd után felengedett a buszra, majd megköszönte a felvilágosítást.

A nyári, enyhébb forgalom miatt a busz egész gyorsan haladt a cél felé, viszont a csúcsidőben, iskolai tanítási napokon várható dugók idejében ez feltehetően jóval lassabb lesz. A visszaút zökkenőmentesen zajlott, simán felengedtek a járatra. Az autóhoz érve jött a fájdalmas felismerés, hogy távollétemben a tűző napon pihenő autó felforrósodott ez szintén egy gyenge pontja a parkolónak. Erre részben megoldást jelentene néhány fa nyújtotta árnyék, vagy esetleg egy kifeszített napvitorla. A másik probléma, hogy a gyér használat és a szilárd burkolat kispórolásának következtében felütötte a fejét a gaz.

Hasonló cikkünk:  Pont nélkül távozott Diósgyőrből a Kecskeméti TE

kecsup.hu/ varga László

 

Amennyiben javítanak az infrastruktúrán és fejlesztik a tömegközlekedést, akkor a P+R parkoló remek alternatívát kínálna a jövőben, jelenlegi állapotában azonban csupán egy félkész projekt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egy kecskeméti atyát is felfüggesztettek kiskorú szexuális bántalmazása miatt

A kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...