fbpx
13.6 C
Kecskemét
2024. szeptember 16., hétfő

FRISS HÍREK

Takács Péter Magyar Péternek: ezentúl nem „grasszálhat” fel-alá kedve szerint a kórházakban

- Advertisement -

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára megelégelte Magyar Péter kórházas posztjait, így hogy valamennyire visszafogja, elrendelte, a Tisza Párt elnökét csak munkaidőben fogadhatják valamennyi kórházban.

A Magyar Nemzetben megjelent cikkben így fogalmazott Takács:

„[A] mai nappal elrendeltem, hogy Magyar Pétert valamennyi kórház csak munkaidőben fogadja.” Döntését azzal indokolta, hogy „Magyar Péter visszaélt a jogszabályok adta lehetőségeivel, mivel amit a kórházakban művel, az minden, csak nem tájékozódás. Zavarja az orvosokat és a gyógyítás rendjét, órákon át grasszál fel-alá a kórházakban”.

Az államtitkár szerint a szolnoki kórház menedzsmentjét berendelte szombaton Magyar, amihez nincs joga. Hozzáfűzte Magyarnak be kell jelentkeznie a főigazgatóhoz, aki őt előre egyeztetett időpontban az irodájában fogadja és a képviselői munkához szükséges tájékoztatást megadja.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság biztosította a lehetőséget Magyar Péternek, hogy járhassa a kórházakat, amivel Takács szerint Magyar visszaélt. Akadályozta a gyógyító munkát, zaklatta a dolgozókat és zavarta a betegek nyugalmát. Ennek mostantól vége van – jelentette ki Takács Péter.

Hasonló cikkünk:  Political Capital: a nagyvárosokban jelentősen visszaesett a Fidesz támogatása

„Takács Péter egészségügyi államtitkár munka helyett kényszeresen hazudik és uszít. Azonnal távozzon hivatalából!” – reagált Facebookon a Tisza Párt elnöke Takács szavaira.

Magyar szerint nem hecckampányt folytat, célja a „valós állapot bemutatása”, ezzel pedig „ne tudja elmismásolni a kormány a szükséges kórházi fejlesztéseket, higiéniai előírásokat”. Hozzátette, hogy nem rendelte be a szolnoki kórház menedzsmentjét, ennek az ellenkezője igaz.

„Minden kórházban elmondtuk, hogy magunk is be tudjuk járni a kórházi épületeket, de pont az államtitkár kifejezett utasítása miatt, a kórházak vezetése arra kért, hogy az ő jelenlétükben történjen a bejárás” – írta Magyar Péter.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...