fbpx
11.4 C
Kecskemét
2024. szeptember 17., kedd

FRISS HÍREK

Azonnali felülvizsgálatot kérnek a KiK és a Rossmann üzletek mögötti közlekedésszervezéssel kapcsolatban

- Advertisement -

Korábban beszámoltunk arról, hogy KiK és Rossman üzletek épülnek a Budai út és a Március 15. utca kereszteződésében, közvetlenül a Penny Market mellett. Dr. Tóth Szilárd önkormányzati képviselő kedden sajtótájékoztatót tartott az üzletek mögötti utcában, és a Tordai utca–Csíksomlyó utca–Budai út határolta terület közlekedésszervezésének azonnali felülvizsgálatára hívta fel a figyelmet.

Dr. Tóth Szilárd a sajtótájékoztató elején leszögezte: sokan örülnek a megnyíló áruházaknak, ugyanis azok valóban hiányoztak a városrészből, de igencsak véleményes pont a két áruház útcsatlakozása a Tordai utcára.

Fotó: KecsUP

EGYELŐRE A CSÍKSOMLYÓ UTCA ÉS A TORDAI UTCA FELŐL „BEHAJTANI TILOS – KIVÉVE CÉLFORGALOM” TÁBLA VAN KIHELYEZVE, MÍG AZ ÁRUHÁZAKTÓL A TORDAI UTCA–CSÍKSOMLYÓ UTCÁRA KIFELÉ „JOBBRA KÖTELEZŐ HALADÁSI IRÁNY” TÁBLA VEZETI KI A FORGALMAT.

Ez több problémát is felvetett:

  • A Tordai utca eredetileg végig lakó-pihenő övezet volt, sérülhet a lakók nyugalma.
  • A Csíksomlyó utcában egyes napszakokban így is óriási a dugó, most ezt azzal tetőznék, ha még a két áruház forgalmának egy részét is a Tordai utcán és a Csíksomlyó utcán vezetnék ki a Vacsi köz és a Budai út felé.
  • Ha valaki nem tud kihajtani jobbra az áruházaktól a kirakott jobbra kötelező haladási iránynak megfelelően a Tordai utcai útcsatlakozásból, ösztönösen – a tábla jelzése ellenére – balra mennek majd, megzavarva ezzel a lakó-pihenő övezet nyugalmát.
  • Ha bedugul a Csíksomlyó utcai kereszteződés a Budai út felé, ki garantálja, hogy ne a Tordai utcán keresztül, az áruházi parkolókon át, könnyített útvonalon közelítsék meg a Budai utat az autóvezetők?
Hasonló cikkünk:  Két kecskeméti bringásnak szurkolhatunk a Gran Fondo világbajnokságon

Fotó: KecsUP

A KÉRDÉS TEHÁT RENDKÍVÜL ÖSSZETETT, A PROBLÉMÁKAT TÖBB ESETBEN ÍRÁSBAN, ILLETVE AZ ÉRINTETT TORDAI UTCAI LAKÓKKAL A VÁROSHÁZÁN SZÓBAN IS ELŐADTÁK. A VÁROSHÁZA EGYELŐRE TÜRELMET KÉRT, MEGOLDÁST KERESNEK A FENTI PROBLÉMÁK LEHETŐSÉG SZERINTI LEGJOBB KEZELÉSÉRE.

A Tordai utca lakói a sajtótájékoztatón elmondták: már a Penny Market kamionjai is megnehezítik az életüket, ez pedig már csak a „hab lenne a tortán”. A kamionok az utcában a jogszabályok szerint csak reggel 8 és 10 óra között jöhetnének be, erre azonban fittyet hánynak. Többször előfordult már az is, hogy a kamionok miatt nem tudtak kiállni a saját bejáróikról, valamint a kertekben is kárt tettek. És akkor még nem is említették a hanghatásokat, amelyek közvetlenül a nappalik előtt történnek.

Fotó: KecsUP

KIEMELTÉK: LAKÓ-PIHENŐ ÖVEZETIKÉNT VÁSÁROLTÁK MEG AZ INGATLANOKAT, MÁRA AZONBAN ÉLHETETLENNÉ VÁLT A TORDAI UTCA. VÉLEMÉNYÜK SZERINT A MEGOLDÁS FELÉ VEZETŐ ÚT EGYIK FONTOS LÉPÉSE AZ LENNE, HA MEGSZŰNNE A KIK ÉS A ROSSMANN ÁRUHÁZ MÖGÖTTI ÚTCSATLAKOZÁS.

Ebben az esetben az áruházak parkolójába csak a Budai útról lehetne be- és kihajtani. Kifelé haladva a kötelező jobbra kanyarodást követően a körforgalomban egyszerűen meg is tudna fordulni mindenki, aki a Vacsi köz vagy a városcentrum felé haladna.

Ezzel a törekvésükkel párhuzamosan azt is szeretnék elérni, hogy a Penny Market kamionjai végre tartsák be a jogszabályban megjelölt idősávokat, egyelőre kevés sikerrel.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem a júliusi volt az első öngyilkossági kísérlete a kecskeméti gondozóházban elhunyt idős asszonynak

A Blikk számolt be elsőként arról a napokban, hogy még július végén egy idős nő önkezével vetett véget életének...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...