fbpx
11.4 C
Kecskemét
2024. szeptember 17., kedd

FRISS HÍREK

Új közösségi házban a kecskeméti Szatyor bevásárlóközösség – videóval és galériával

- Advertisement -

A KecsUP Hírek ellátogatott a Kecskeméti Szatyor Közösség első átadónapjára, amelyet már az új közösségi helyen szerveztek a Kápolna utca 22. szám alatt. Az első alkalomra a régi vásárlók mellett nagyon sok új érdeklődő jelent meg, hogy a megrendelt termékeken felül a helyi termelők ízletes portékái közül válogassanak.

A közösségük ereje az önkéntesek odaadó munkájában rejlik, akik hétről hétre segítik, hogy a helyi termelők termékei eljussanak a fogyasztókig. A szezonális és változatos ételeket a Kecskeméti Szatyor Közösség oldalán online lehet megrendelni, és péntekenként 16 és 18 óra között lehet átvenni.

A Kecskeméti Szatyor Közösség Egyesület segíti a vásárlók és a termelők egymásra találását. Hiszik, hogy a jelenkor kríziseinek megoldásához lokális szintű cselekvés szükséges; ennek egyik erős alappillére a helyi, egészséges élelmiszerek fogyasztása – ezért hozták létre a bevásárlóközösséget.

Hasonló cikkünk:  Kinyílt a bérolló: Bács-Kiskunban 310 ezer az átlag nettó fizetés, Kecskeméten magasabb   

A bevásárlóközösség az elmúlt években a Műkertvárosban működött, amelyet kinőtt, és ezért nagyobb tér után kellett nézni. Az új civil ház, amely még hivatalosan nem nyílt meg, és a névválasztás is folyamatban van, több helyi civil közösség együttműködésében valósul meg. Terveik szerint lesznek fenntarthatósággal kapcsolatos rendezvények, szemléletformáló előadások, filmklub, workshopok, beszélgetések és kötetlen civil találkozók.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem a júliusi volt az első öngyilkossági kísérlete a kecskeméti gondozóházban elhunyt idős asszonynak

A Blikk számolt be elsőként arról a napokban, hogy még július végén egy idős nő önkezével vetett véget életének...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...