fbpx

FRISS HÍREK

Pár napja írtuk, hogy valójában nem ingyenes a Facebook – erre pénteken pont ezt mondta ki a versenyhivatal

- Advertisement -

Nem vagyunk jósok, nem voltak bennfentes információink, csupán a józan ész irányította a billentyűt csapkodó kezünket, amikor azt írtuk egy cikkben, hogy valójában nem is ingyenes a Facebook (és a Google sem). Akkor tettük ezt, amikor arról írtunk, hogy muszáj reklámhelyeket elhelyezni a cikkeinkben, növelve így is a bevételeinket. A legnagyobbak (itt merült fel a Facebook is) csomó mindent tudnak rólunk, és pont ezek azok az információk, amelyekkel hatékonyan tudnak reklámokat kihelyezni, illetve minket vásárlóvá tenni. Akkor így fogalmaztunk:

„Amikor azt halljuk, hogy a Facebook ingyenes, a Google ingyenes, akkor azt értsük úgy, hogy pénzt nem kell fizetni a használatukért, de bizony megfizetjük máshogy. Magunkkal. Azokkal az információkkal, amelyeket beszippantanak rólunk…”

És most pontosan ezt mondta ki a Gazdasági Versenyhivatal. Sőt, 1,2 milliárd forint rekordbírságot szabtak ki a Facebookra, mert azt hirdeti, hogy ingyenes. Miközben a GVH szerint sem az. A versenyhivatal indoklása szerint:

Hasonló cikkünk:  Európai és régiós összevetésben sem remekel a magyar átlagnyugdíj

„A Facebook jogsértést követett el, amikor ingyenesként hirdette szolgáltatását nyitóoldalán és Súgóközpontjában: a fogyasztóknak ugyan valóban nem kellett díjat fizetniük a szolgáltatás igénybevételéért, de felhasználói aktivitásukkal és adataikkal üzleti hasznot hajtottak a vállalkozásnak és így fizettek a szolgáltatásért.”

Itt a teljes korábbi cikkünk.

Hugyecz Zoltán: Azért támogatom a KecsUP-ot, mert ez végre nem egy propaganda újság

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...