fbpx

FRISS HÍREK

Pár napja írtuk, hogy valójában nem ingyenes a Facebook – erre pénteken pont ezt mondta ki a versenyhivatal

- Advertisement -

Nem vagyunk jósok, nem voltak bennfentes információink, csupán a józan ész irányította a billentyűt csapkodó kezünket, amikor azt írtuk egy cikkben, hogy valójában nem is ingyenes a Facebook (és a Google sem). Akkor tettük ezt, amikor arról írtunk, hogy muszáj reklámhelyeket elhelyezni a cikkeinkben, növelve így is a bevételeinket. A legnagyobbak (itt merült fel a Facebook is) csomó mindent tudnak rólunk, és pont ezek azok az információk, amelyekkel hatékonyan tudnak reklámokat kihelyezni, illetve minket vásárlóvá tenni. Akkor így fogalmaztunk:

„Amikor azt halljuk, hogy a Facebook ingyenes, a Google ingyenes, akkor azt értsük úgy, hogy pénzt nem kell fizetni a használatukért, de bizony megfizetjük máshogy. Magunkkal. Azokkal az információkkal, amelyeket beszippantanak rólunk…”

És most pontosan ezt mondta ki a Gazdasági Versenyhivatal. Sőt, 1,2 milliárd forint rekordbírságot szabtak ki a Facebookra, mert azt hirdeti, hogy ingyenes. Miközben a GVH szerint sem az. A versenyhivatal indoklása szerint:

Hasonló cikkünk:  Egy hónap alatt 143 millió forintot tapsolt el a Megafon facebookos hirdetésekre

„A Facebook jogsértést követett el, amikor ingyenesként hirdette szolgáltatását nyitóoldalán és Súgóközpontjában: a fogyasztóknak ugyan valóban nem kellett díjat fizetniük a szolgáltatás igénybevételéért, de felhasználói aktivitásukkal és adataikkal üzleti hasznot hajtottak a vállalkozásnak és így fizettek a szolgáltatásért.”

Itt a teljes korábbi cikkünk.

Hugyecz Zoltán: Azért támogatom a KecsUP-ot, mert ez végre nem egy propaganda újság

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...