fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Kocsis István volt MVM vezető is Kecskeméten üli le büntetését

- Advertisement -

A börtönbüntetésre ítélt NER-udvartartás bukott kegyenceit sem hagyja az út szélén az Orbán-kormány: a milliárdos hűtlen kezelésért jogerősen öt év elzárással jutalmazott Kocsis István, a kormányszponzor Magyar Villamossági Művek volt vezérigazgatója is a Mengyi Roland kapcsán, a napokban megismert kecskeméti panzióbörtönben kezdi meg hosszabb pihenését február elején.

Meglepő módon, ezekben az esetekben nincs hajnali tévéstáb, kommandósok, vezetőszár, basballsapkával takart arc. Diszkréten és utólag értesülhetünk arról, hogy a már vállalhatatlan rezsiköltséggel vagy félreértelmezett önállósággal működő renegátok sem a köztörvényesek dzsungeltörvényeivel, sokkal inkább az a la carte-menü és szobanövények locsolgatásával kell, hogy megküzdjenek, míg tart a rájuk rótt meditációs idő – írja a hirklikk.hu.

Amint történik ez a félreértelmezett szerepzavarából következő elzárásra ítélt Mengyi Voldemort Roland mellett, most éppen Kocsis Istvánnal, aki ellen fél éve, mondhatni meglepetésszerűen indult nyomozás és ítélték letöltendő büntetésre, pedig nem tett mást, mi a rendszer lényege – közpénzzel tömte ki a rendszer kegyeltjeit.

Kocsis ellen hivatalosan és a vádirat szerint, azért indult nyomozás és később bírósági eljárás, mert a vádirat alapján, „a vádlottak munkájuk során előnytelen szerződéseket kötöttek és ezzel összesen több mint 15 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az MVM-nek, illetve az MVM cégcsoportjába tartozó Paksi Atomerőmű Zrt.-nek”. Ahova többek között Orbán Viktor örök-földije, Mészáros Lőrinc is alaposan befészkelte magát – ha a nyomozószervek számára ez nem volna ismert.

Hasonló cikkünk:  Vita alakult ki az energiaitalok 18 éven aluliaknak tiltásáról

Az MVM vezére azonban valamit elkapcsolhatott az addig zökkenőmentesen ragyogó NER-áramkörben, mert hirtelen feltűnt, hogy bizonyos jelentős tételeket nem az elvárások szerint könyvelt. Pedig a támogatásának olyan nagyságok örvendhettek addig, mint például az összességében 500 millióval megtámogatott, szigorúan civil tevékenységed folytató békemenetes CÖF, Lévai Anikó önkéntes adományszervezete, a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat vagy Demjén Ferenc (60 millió), EDDA zenekar (10 millió), a nemzet csalogánya Keresztes Ildikó (7,5 millió) és még sokan mások.

Most viszont Kocsis István lekapcsolta otthon a villanyt, és Mengyi Roland társaságában böngészheti néhány évig a háromfogásos börtönétlapot a kecskeméti büntetés-végrehajtási panzióban, hogy eldöntse: vega milánói spagetti vagy csurgatott tésztaleves illene-e jobban aznapi hangulatához hortobágyi húsoskockával. Desszertnek csokoládé.

Mit is mondhatnánk minderre? Kérjük a következőt!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...