fbpx

FRISS HÍREK

Ellenzék: a polgármester békéről beszélt, de az ellenkezője látszódik

- Advertisement -

Meglehetősen paprikás hangulatban kezdődött a közgyűlés mai ülése. Király József, a Szövetség frakcióvezető-helyettese alaposan belecsapott a lecsóba.

A képviselő arra a jegyző által aláírt levélről beszélt, amelyről mi is írtunk. Majd később arról is cikkeztünk, hogy a közgyűlési munkát meghatározó szervezeti és működési szabályzat egyik pontjával ellentétesnek tűnik az a kérés, ami ebben van. A levélben a jegyző a polgármester javaslatára azt kérte a képviselőktől, hogy egyetlen kijelölt köztisztviselőhöz forduljanak, ha képviselői munkájuk végzése közben kérdeznének, érdeklődnének, vagy körzetükkel kapcsolatban intézkednének. Már akkor is felháborodtak az ellenzéki képvislők, amikor megkapták a levelet (kérdeztük a Fidesz-KDNP frakciót is, de nem kaptunk választ). Akkor képviselői mozgásterük szűkítéséről beszéltek.

A napirend előtti felszólalásban még azt is elmondta az ellenzéki politikus, hogy aki kitalálta azt, ami a levélben van, az vagy nem tudja, hogyan végzi a képviselő a munkáját, vagy arroganciájában, pártelvakultságában nem tudja, hogy mit csinál. Esetleg tudja, de úgy véli, ő a korlátlan főnöke mind az apparátusnak, mind a képviselőknek.

Az ellenzékiek szerint a képviselők úgy tudják végezni a munkájukat, ha ahhoz minden információt megkapnak. Ez harminc évig így volt, bárki is volt a polgármester.

Hasonló cikkünk:  Szoboravatással, zenés programokkal, koszorúzással ünnepelt Kecskemét - videóval

Király József úgy fejezte be, hogy a polgármester az új közgyűlés alakuló ülésén békéről és közös munkáról beszélt, miközben most az ellenkezője zajlik. A Szövetség frakció leszögezte: amennyiben ez a levél, ez az intézkedés érvényben marad, akkor megszűnik a bizalom és vele együtt a béke is.

Béke vagy békétlenkedés; együttműködés vagy széthúzás. Önön múlik! A város jövője a tét – zárta beszédét Király József a Szövetség frakció nevében.

A polgármester szerint az ellenzék kiforgatja a jegyző levelének tartalmát

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester

A polgármester a válaszában előbb a testről és a lélekről olvasott fel egy idézetet, majd azt mondta, hogy az ellenzék kiforgatja az intézkedés lényegét. Ráadásul akkor, amikor a városháza minden segítséget megad, és még az ellenzéki lakossági fórumokon is ott vannak a városháza dolgozói. Szemereyné Pataki Klaudia szerint hiba csúcszott a rendszerbe. Mint mondta, ő nem változott, ugyanazt az értékrendet képviseli, mint korábban. Úgy véli, ha valaki tud együttműködni, az rendben van, de ha nem képes erre, akkor talán nem biztos, hogy csak a polgármesterben van a hiba.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...