fbpx

FRISS HÍREK

Bajnok és kupagyőztes a KTE! – kis magyar fociláz – 2008/2011. május 17.

- Advertisement -

A KTE 2007/2008-as szezonban, a „tavaszi hadjáratot” követőn – 15 mérkőzésből zsinórban 14 győzelemmel! – megszerezte az NBII – Keleti Csoportjának bajnoki címét 2008. május 17-én. A lilák a váciakat 5-0-ra verték a Széktói Stadionban. 97 év után került fel kecskeméti futball csapat a legmagasabb osztályba. A focisták mellett a férfi kézisek is ünnepelhettek.

Kétszeres sportünnep Kecskeméten

Bajnok a KTE és a Delfin / Forrás: Petőfi Népe, 2008. május 19.

A Kecskeméti Testedző Egyesület (KTE) 1911-ben alakult. Az egyesület és labdarúgó szakosztálya közel 100 éves fennállása során hosszú ideig nem tudott a másodosztálynál feljebb lépni. 2006-ban, a Rózsa Pál és Versegi János tulajdonosok nevével fémjelzett vezetés a kecskeméti kötődésű Török László vezetőedzővel kezdte meg az őszi idényt.

2007 nyarán Tomiszlav Szivics vette át a csapat irányítását és vezette a kecskeméti lilákat az NB I-be. 

Hasonló cikkünk:  Utánpótlás férfi kéziválogatott találkozót rendeztek Lakiteleken

2011. május 17-én megnyerték a Magyar kupát és 2012-ben másodikok lettek a Ligakupa sorozatban. 2015-ben licenc hiány miatt az MLSZ a megyei bajnokságba sorolta vissza a klubot… Azóta is nagyon sokan hiányolják a focit Kecskeméten.

Kis magyar fociláz – avagy egy könyv margójára a kecskeméti foci történetéből 

„Csori  (avagy Csordás Csaba csk.) a játékától függetlenül túlmutat magán. Kecskeméti lévén sokak számára a másodosztályt megnyerő, NB I-be feljutó csapat ikonja. Előtte megfordult a fél világban, de amikor fontos volt, akkor hazajött, hozzánk. Nem a készbe jött, hanem a készülőbe. A hadjárat indulásakor. Megvívta a nagy csatákat, helye örökre ott a nagykönyv aranybetűkkel írt névsorában. We are the Champions”

Vincze Miklós: Kis magyar fociláz 

HAJRÁ KTE!!!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...