fbpx

FRISS HÍREK

Nyugalom! Kecskeméten továbbra is havonta kétszer viszik el a sárga zsákokat

- Advertisement -

Az önkormányzati sajtó tájékoztatására sokan kapták fel a fejüket, hogy most már csak havonta egyszer viszi el a DTKH a sárga zsákokat. Többen szidni kezdték Kecskeméten is ez alapján az új rendszert. A hiros.hu arra a tájékoztatóra hivatkozik, amelyben a szolgáltató valóban azt közölte, hogy átállnak a havi egyszeri alkalomra, mert kevesebbet akarnak fuvarozni, így csökkenteni akarják a károsanyag kibocsátást. Ez valóban általános helyzetnek tűnik az írás alapján.

Azonban ha megnézzük a településenkénti felsorolást, láthatjuk, hogy Kecskemétnél nincs fent a változásról szóló tájékoztató, és a naptárban is továbbra is havi két dátum szerepel. Erre fel hívtuk fel a DTKH ügyfélszolgálati vezetőjét, aki elmondta:

Kecskemétet nem érinti a változás. Továbbra is havi kétszer viszik el a sárga zsákokat.

Varga Katalin hozzátette: Kecskemét akkora város, hogy nem lehet megoldani a havi egyszeri szállítást, így minden marad a régiben. Amíg tehát az önkormányzati sajtó jelezte, hogy várja a válaszokat, mi felhívtuk a szolgáltatót és megtudtuk, mi a helyzet.

Hasonló cikkünk:  Egyre több az újfajta hirdetőtábla a belvárosban, de keveset tudni róluk

Ott viszont, ahol engedi a település mérete és szerkezete, valóban egyszer viszik majd el a zsákokat a környezettudatosság jegyében.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...