fbpx

FRISS HÍREK

Ittak, összeverekedtek, majd a ház elé dobták a helvéciai ivócimborát, aki belehalt sérüléseibe

- Advertisement -

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy helvéciai férfi és élettársa ellen, mert a férfi 2019. augusztus 5-én közös italozás során úgy megverte az egyik barátjukat, hogy a férfi később meghalt, élettársa pedig nem nyújtott segítséget a még eszméletlen sértettnek – írja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Sorsára hagyták a bántalmazott ivócimborájukat a helvéciai élettársak

A vádirat szerint a vádlottak élettársak voltak és együtt laktak Helvécián. Rendszeresen italoztak, gyakran vendégük volt az egyik barátjuk, az ügy sértettje, akivel többször közösen részegedtek le. Előfordult, hogy a férfi vádlott és a sértett ittasan összevitatkoztak. Ilyenkor az erősebb fizikumú vádlott megpofozta és elzavarta a sértettet, azonban később mindig kibékültek.

2019. augusztus 5-én kora délután a sértett ismét megjelent a vádlottak tanyájában. A konyhában beszélgettek és boroztak, amikor a sértett parancsoló hangnemben cigarettát kért a férfi vádlottól, aki ezen felháborodott és szidni kezdte, majd jobb tenyérrel egy nagy pofont adott neki. Az enyhén ittas sértett ettől leesett a székről, majd mikor felállt,a férfi megragadta a nyakát és többször megütötte az arcát. Ekkor a sértett újra a földre esett és elvesztette az eszméletét.

Hasonló cikkünk:  Sok sofőr nem foglalkozik a stoptáblával Kecskeméten

Oldalba rúgták és a ház elé dobták

Rövid idő múlva a férfi vádlott úgy látta, hogy a sértett kezdi visszanyerni eszméletét, ezért hátulról a hóna alá nyúlva próbálta lábra állítani és kituszkolni a lakásból, de a sértett nem tudott lábra állni és nekiesett a folyosón lévő szekrénynek. Végül a férfi vádlott a magatehetetlen sértettet kihúzta a házból, oldalba rúgta, majd a ház előtti füves területen a hanyatt fekvő sértettet a sorsára hagyta.

A sértett bántalmazását, majd eszméletlen állapotban történő magára hagyását látta a férfi élettársa is. A nő azt is látta, hogy a sértett a konyhában fekve vérzett, ezért a vért fel is takarította. A sértett sorsa iránt közömbös maradt, nem gondoskodott orvosi ellátásáról, nem értesítette a mentőket sem. A tovább italozó, majd elalvó vádlottak csak másnap délután nézték meg közelebbről a sértettet és látták, hogy már nem él. Végül a nő vádlott értesítette a rendőrséget.

Vád: halált okozó testi sértés

A vádlottak közül a férfi letartóztatásban van, élettársa szabadlábon várja a tárgyalást. A főügyészség a férfit halált okozó testi sértés bűntettével, míg a nőt segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja. Bűnösségük kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...