fbpx
19 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Szövetség: A vírushelyzetben legyen ingyenes a szabadidőközpont

- Advertisement -

Miután az üzemeltető háromszorosára emelte a szabadidőközpont jegy- és bérletárait, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója levelet írt a polgármesternek, amelyben azt kéri, hogy éppen a jelenlegi vírushelyzetben, amikor inkább a szabadban érdemes szabadidős tevékenységet végezni, mint zárt helyen, legyen ingyenes (a horgászatot leszámítva) a belépés. Egyben megüzenték a polgármesternek, hogy aláírásokat gyűjtenek ezért a következő két hétben.

A teljes levél így szól:

„Tisztelt Polgármester Asszony! / Tisztelt Igazgató Úr!

 

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont sétáló-kocogó jegyek és havi bérletek árát 2020. október 01-től jelentősen megemelte az üzemeltető Hírös Sport Nonprofit Kft.

2020.március 11-én rendelte el a kormány először a veszélyhelyzetet. Majd a nyári alacsony megbetegedések következményeként jelentősen csökkentek a korlátozások. Fokozatosan birtokba vehettük szabadidős intézményeinket, klubjainkat.

Szeptember óta azonban fokozatosan nő a fertőzöttek száma. A Széchenyiváros és Kecskemét polgárainak most nagyon nagy szüksége van az egyik legnagyobb zöldfelületünkre. Jelenleg fontos, hogy a szabadidős tevékenységet inkább szabadban végezzük, mint zárt térben, a fertőzés elkerülése érdekében. Számos város, ebben a helyzetben főleg, ingyenesen biztosítja a város polgárainak a hasonló létesítményekbe történő bejutást.

Hasonló cikkünk:  Dobos József bemutatta új szervezetét és kecskeméti polgármesterjelöltjét

Tisztában vagyunk azzal, hogy a takarítás, karbantartás és üzemeltetés nincs ingyen. Kecskemét város költségvetésének el kell bírnia, hogy legalább ebben a járvány sújtotta időszakban, legyen ingyenes a bejárás, ezzel is ösztönözve a lakosságot a szabadidő hasznos eltöltésére a friss levegőn.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület Frakciója ezúton indítványozza, hogy a 2020. október 15-től, a vírushelyzet normalizálódásáig, tegyük ingyenessé a belépést a Benkó Zoltán Szabadidőközpontba a sétálni-kocogni érkezők számára, de legalább függesszük fel a 2020. október 01-től bevezetett áremelést. (A horgászbelépő természetesen maradjon.)

Több lakossági megkeresést kaptunk a fenti ügyben, ezért indítványunkhoz támogató aláírásokat gyűjtünk a következő 2 hétben, melyet természetesen bemutatunk Önnek, de az adatvédelmi törvény miatt azokat az előírásnak megfelelően megsemmisítjük.

Kecskemét, 2020. október 05.

Tisztelettel:

Szövetség a Hírös Városért Egyesület Frakciója”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...