fbpx

FRISS HÍREK

Október 6.: Városi megemlékezés – Miért új helyen?

- Advertisement -

Aki találkozott a mai, október 6-i városi megemlékezés meghívójával, az meglepődhetett, hogy nem a szokásos helyen, az Aradi vértanúk terén, a vértanúk emlékműjénél lesz a főhajtás a Széchenyivárosban.

A köztemetőben lévő emlékműnél emlékeztek. A műsorközlő szerint egyrészt a mai vírushelyzetben sok mindent máshogy csinálunk, így ez a mai emlékezés is új helyre költözött. A jelenlévők megtudhatták, hogy nem szerepelnek iskolások műsorral, ugyanakkor felkeresik a megemlékezés részeként a 48-as sírokat.

Ez utóbbi teljesen rendeben van, de szerintünk kár volt a helyszín megváltoztatásához keverni a koronavírust, mert természetesen az pont úgy fertőz a temetőben, mintha a széchenyivárosi emlékhelyen tartották volna most is a megemlékezést. Még azt is elmondták, hogy remélik, hogy majd ha elmúlik a mostani helyzet, akkor visszatérhet minden a régi kerékvágásba.

Hasonló cikkünk:  Kaszinó promóciók és ajándékok: Mit lehet valójában nyerni?

Azok tehát, akik azt gondolták (mert hallottunk ilyen véleményeket), hogy azért nem a Széchenyivárosban tartották a városi megemlékezést, mert ott 3:0-ra elverte az ellenzék a Fideszt, választ kaptak a miértre. Vagy kaptak egy választ a miértre. Az a kérdés, meggyőzte-e őket a műsorközlő.

Tehát a köztemetőben tartották a megemlékezést, ahol koszorúzott az önkormányzat, a megye és különböző szervezetek.

A beszédet Murár Zoltán alezredes mondta, aki arról beszélt, hogy babérkoszorú helyett bitófa, enyhébb esetben golyó általi halál jutott a vértanúknak. A versek pendrive-ról mentek, Szabó Sándor viszont élőben tárogatózott.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...