fbpx
17 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Bennégett egy ember a nyárlőrinci háztűzben

- Advertisement -

2020. december 12-én, szombaton reggel kigyulladt és teljes terjedelmében leégett egy tizenöt négyzetméteres, különálló, vályogfalazatú melléképület Nyárlőrinc külterületén – közölte a Katasztrófavédelem.

A kecskeméti hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók több oldalról oltották el a lángokat.

Az épületben egy ember tartózkodott a tűz keletkezésének idején, aki úgy megégett, hogy az életét már nem lehetett megmenteni.

Nem kizárt, hogy az épületben lévő szilárd tüzelésű kályha okozta a tragédiát, de a tűz pontos keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem szakemberei még vizsgálják.

Képek az oltásról >>>

A tűzoltóság figyelmeztetése

A szilárd és vegyes tüzelésű kályhák, kandallók, kazánok használatánál kiemelt figyelmet kell fordítani a bekészített tüzelőanyag és a tüzelőfűtő-berendezés közötti megfelelő távolságra, a berendezés előtt szikrafogó tálca alkalmazására, valamint a helyes üzemeltetésre, karbantartásra!

A nem megfelelő eszköz miatt jelentős anyagi kárral és esetenként súlyos sérülésekkel járó tűzesetek alakulhatnak ki, amelyek akár tragédiával is végződhetnek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...