fbpx

FRISS HÍREK

Kecskeméten még idén indul az elektromos Mercedes gyártása

- Advertisement -

Az első tisztán elektromos meghajtású Mercedes EQB modell egy kompakt szabadidő-autó lesz.

Az első magyarországi elektromos modelljének gyártására készül a Mercedes, amely miatt 100 millió eurós beruházással fejlesztik a kecskeméti Mercedes gyárat, ehhez 15 milliárd forintos támogatást ad a magyar kormányzat is. A német MBpassion oldal most, hogy Rastattban elindult az EQB modell kisebb testvérének, az EQA-nak a gyártása, arról ír, hogy a magyarországi modell sorozatgyártása majd 2020 utolsó negyedévében indulhat el.

A Kecskeméten készülő EQB-ről azt írják, hogy jelenleg az úgynevezett „pilot line-on”, egy külön gyártósoron az első darabokat készítik a kompakt elektromos szabadidő-autóból Magyarországon.

Az EQB, a Mercedes úgynevezett EVA 1.5-ös platformját használja majd, ami elsőkerék-hajtású modellek építésére szolgál, bár összkerékhajtású járművek is tervezhetőek rá, amely esetben egy második elektromos motor kerül a hátsó tengelyekhez. Az EQB modellben várhatóan alapesetben egy 60 kWh-s akkumulátor lesz, amellyel 400 kilométeres hatótávot ígérnek.

Hasonló cikkünk:  Szoboravatással, zenés programokkal, koszorúzással ünnepelt Kecskemét - videóval

Az akkumulátorokat a hírek szerint a lengyelországi Jaworban lévő vadonatúj Daimler-gyárban készítik majd ezekhez a modellekhez. Az EQB 204 lóerős lesz a legszerényebb teljesítménnyel, míg az erősebb, duplamotoros modellek teljesítménye akár a 335 lóerőt is elérheti. Az EQB hajtóműve a német ZF cégtől származik, ahogyan a jelenlegi egyetlen elektromos Mercedes-Benz modell az EQC szabadidő-autójé is.

A belépő szintű modell EQB 250 néven kerül majd piacra, miközben az erősebb összkerékhajtású variánsok EQB 300 4Matic, illetve EQB 350 4Matic néven érkeznek majd. AMG variáns ugyanakkor nem valószínű a típusból, ellentétben a prémium gyártó nagyobb elektromos modelljeivel, amelyek az EQE és az EQS lesznek.

A magyar Mercedes-gyárban már most is készülnek elektromos hajtással is ellátott modellváltozatok. Két plug-in hibrid a CLA 250e és CLA 250 e Shooting Brake gyártása 2020 júliusában rajtolt el Kecskeméten.

HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...