fbpx

FRISS HÍREK

Elegük van: önkényes nyitást tervez több vendéglátóipari egység

- Advertisement -

Úgy tűnik, több üzletvezető, tulajdonos is besokallt, így ahhoz is bátrak, hogy önkényesen megnyissák üzletüket, annak ellenére, hogy a veszélyhelyzet korlátozásokat ír elő. Így, azok az üzletek, amelyek idő előtt kinyitnak a korlátozások figyelmen kívül hagyásával, megszegik a kormányrendeletet, és mivel be is harangozták ezt, minden bizonnyal büntetésre, hatósági zárásra lesznek kötelezve.

Nagykanizsán egy helyen még a maszk sem lesz kötelező, mármint a bejelentés szerint

Egy nagykanizsai büfé tulajdonosa azt írta ki a Facebookra, hogy

„Az érvényben lévő korlátozásoknak eddig eleget tettünk, de mivel semmiféle támogatást nem kaptunk a kormány részéről /az út szélén lettünk hagyva/ az igéretek ellenére, gondolok itt a bérleti díj eltörlésére, bértámogatásra /amit nyújtanak az vicc!!/, így 3 hónap után mi sem kívánjuk tovább támogatni a kormány munkáját, főleg azok után, hogy az semmiféle eredményre nem vezet!

Úgy látjuk, hogy abban bíznak, hogy a vakcina fogja megoldani a víruskérdést, hogy beoltatja magát mindenki, aztán megszűnnek a korlátozások!

Mi ezt nem kívánjuk megvárni!”

Még azt is megjegyezték, hogy helyben fogyasztásra nyitnak, teljes nyitva tartási időben és a maszk sem lesz kötelező.

Ami inkább csak PR

Terjed a sajtóban egy másik ilyen bejelentés is Egerből. Ezt egy ismert és megosztó személy tette, akinek az akciója inkább PR jellegű. Hiszen ő elvitelre nyit ki, de erre eddig is lehetősége volt. Mivel kiszállítással és elviteles kiszolgálással most is dolgozhatnak a vendéglátóipari egységek.

Hasonló cikkünk:  Fiatal tehetségek koncertje a Kecskeméti Kodály Iskola dísztermében

Tömeges nyitás január 25-én?

Egy kezdeményezés is útjára indult, amely a tömeges üzletnyitásra buzdít január 25-én. Ez egy több országot is elért akció, amely most futott be hozzánk. Ezt vallják:

„Mondjuk nemet a gazdasági pusztításra azzal, hogy kinyitjuk az üzleteinket és meglátogatjuk a tiltakozó edzőtermeket, éttermeket, kávézókat, kocsmákat, rendezvényeket, vendéglátóhelyeket stb.”

Kecskeméti ismert vendéglátós is csatlakozott

Közben a Hotel Három Gúnár és Rendezvényház résztulajdonosa megosztott egy hasonló kezdeményezést. Ez erről szól:

A jelenlegi rendelkezések aránytalanul sújtják a vendéglátó vállalkozásokat és dolgozóinkat! Sokan közülük 6 hónapig nem tudtak dolgozni 2020-ban. Eközben azt látjuk, hogy a multinacionális élelmiszerláncok és bevásárlóközpontok zavartalanul NYITVA lehetnek. A védőtávolságok betartása
ezeken a helyeken szinte lehetetlen, a vevők gyakran
TOLONGANAK A ZSÚFOLT ÜZLETEKBEN.
KÖVETELJÜK
Hozza nyilvánosságra a kormány, hogy milyen kutatások, elemzések alapján sújtja leginkább arányaiban a vendéglátást korlátozó intézkedéseivel! – Szüntesse meg a kormány azonnal az észszerűtlen intézkedéseket, és térjen vissza a 2020 nyarán bevált, megfelelő védőtávolságot biztosító rendelkezésekhez!
Tehát egyszerre több kezdeményezés is indult azzal a céllal, hogy kifejezzék dühüket, elégedetlenségüket az intézkedésekkel szemben. Hogy ez a fajta nyomásgyakorlás végül hova fut ki, napok múlva kiderülhet.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Székre állt Orbán Viktor Kecskeméten – érdekességek a zártkörű kormányfői látogatásról

Hogy jutottunk be a rendezvényre? Mit írt a Kétfarkú Kutya Párt képviselő-jelöltje a transzparensére? Hogy lehetett levelet feladni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...