fbpx

FRISS HÍREK

Nem kapcsolják ki a tartozóknál az áramot, de a feltöltőkártyás villanyórások bajban lehetnek

- Advertisement -

Az NKM a veszélyhelyzetre tekintettel még korábban meghirdette a kikapcsolási moratóriumot. Vagyis akik 60 napnál hosszabb ideje tartoznak a szolgáltatónak, azoknál nem kapcsolják ki most az áramot. Ez persze nyilván jól jön sokaknak, főleg azoknak, akiknek a munkájára (így a fizetésre) kihatnak a kényszerintézkedések.

Az előre fizetős, feltöltőkárytás villanyórák leállnak, ha elfogy róluk a pénz

Úgy tudjuk, Kecskeméten is sok háznál van feltöltős villanyóra. Ez úgy működik, mint a kártyás telefon. Előre fel kell tölteni pénzzel, majd amíg ez kitart, addig működik az óra. Ha elfogy a pénz róla, nincs áram.

Várjuk a hivatalos választ az NKM-től, de addig is állampolgárként érdeklődtünk erről, hogy mi a helyzet az ilyen órákkal. És azokkal, akiket most elküldtek a munkahelyükről, lemondták munkáikat, és nem tudják fizetni a rezsit. Azt a választ kaptuk, hogy központilag nem tudnak belenyúlni az órákba és engedni őket tovább működni, akkor is, ha elfogyott a feltöltött pénz. Egyetlen segítség lehet az ilyen ügyfelek részére, ha pénzt szereznek. Kecskeméten akár a Városi Szociális Közalapítvány lehet az egyik ilyen szervezet, ahova fordulhatnak esetleg, vagy a többi segélyszervezet.

Nem függesztik fel az egész napos tervezett áramszüneteket

Aki tud fizetni, és nem kell félnie attól, hogy nem lesz áram a házban, azok se lehetnek teljesen nyugodtak. Egy olvasónk panaszkodott arról, hogy vannak előre kitűzött napok, amikor reggeltől délutánig nincs áram, mert fejlesztenek, karbantartanak. Csakhogy, mint írta, két lehetőség van most a külvilággal tartani a kapcsolatot. Az internet és a telefon. De áram nélkül nem töltődik a mobil és nem működik a WIFI. Nincs TV és nincs rádió. Olvasónk a szolgáltatóhoz fordult, és azt közölték vele, hogy a tervezett kimaradásokra a veszélyhelyzetben is kell számítani.

Hasonló cikkünk:  Maximális védelem az ablakok beázása ellen

Mi is megkérdeztük a szolgáltatót, és ugyanezt írták nekünk is.

Az országos veszélyhelyzetre való tekintettel, a folyamatos áram- és gázellátás érdekében elosztó társaságaink az üzemirányítás és üzemzavar elhárítási, a tervezett fejlesztési és karbantartási munkákat a megfelelő biztonsági intézkedések megtételével, az előzetes ütemterv szerint végzik, annak érdekében, hogy az energiahálózatok működése hosszabb távon zavartalan és biztonságos maradhasson – áll a válaszban.

Itt mutatjuk a március végéig tervezett „egész napos” kimaradásokat Kecskeméten. Jellemzően 7-15, 7.30-15.30 és 8-16 óráig tartanak ezek. Van olyan utca, amelyben nem is csupán egy ilyen nap van betervezve.

nemzetikozmuvek.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...