fbpx
11.4 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

Nem kapcsolják ki a tartozóknál az áramot, de a feltöltőkártyás villanyórások bajban lehetnek

- Advertisement -

Az NKM a veszélyhelyzetre tekintettel még korábban meghirdette a kikapcsolási moratóriumot. Vagyis akik 60 napnál hosszabb ideje tartoznak a szolgáltatónak, azoknál nem kapcsolják ki most az áramot. Ez persze nyilván jól jön sokaknak, főleg azoknak, akiknek a munkájára (így a fizetésre) kihatnak a kényszerintézkedések.

Az előre fizetős, feltöltőkárytás villanyórák leállnak, ha elfogy róluk a pénz

Úgy tudjuk, Kecskeméten is sok háznál van feltöltős villanyóra. Ez úgy működik, mint a kártyás telefon. Előre fel kell tölteni pénzzel, majd amíg ez kitart, addig működik az óra. Ha elfogy a pénz róla, nincs áram.

Várjuk a hivatalos választ az NKM-től, de addig is állampolgárként érdeklődtünk erről, hogy mi a helyzet az ilyen órákkal. És azokkal, akiket most elküldtek a munkahelyükről, lemondták munkáikat, és nem tudják fizetni a rezsit. Azt a választ kaptuk, hogy központilag nem tudnak belenyúlni az órákba és engedni őket tovább működni, akkor is, ha elfogyott a feltöltött pénz. Egyetlen segítség lehet az ilyen ügyfelek részére, ha pénzt szereznek. Kecskeméten akár a Városi Szociális Közalapítvány lehet az egyik ilyen szervezet, ahova fordulhatnak esetleg, vagy a többi segélyszervezet.

Nem függesztik fel az egész napos tervezett áramszüneteket

Aki tud fizetni, és nem kell félnie attól, hogy nem lesz áram a házban, azok se lehetnek teljesen nyugodtak. Egy olvasónk panaszkodott arról, hogy vannak előre kitűzött napok, amikor reggeltől délutánig nincs áram, mert fejlesztenek, karbantartanak. Csakhogy, mint írta, két lehetőség van most a külvilággal tartani a kapcsolatot. Az internet és a telefon. De áram nélkül nem töltődik a mobil és nem működik a WIFI. Nincs TV és nincs rádió. Olvasónk a szolgáltatóhoz fordult, és azt közölték vele, hogy a tervezett kimaradásokra a veszélyhelyzetben is kell számítani.

Hasonló cikkünk:  Az Országos Vérellátó Szolgálat hárommilliárd forintnyi PCR-tesztet selejtezett le

Mi is megkérdeztük a szolgáltatót, és ugyanezt írták nekünk is.

Az országos veszélyhelyzetre való tekintettel, a folyamatos áram- és gázellátás érdekében elosztó társaságaink az üzemirányítás és üzemzavar elhárítási, a tervezett fejlesztési és karbantartási munkákat a megfelelő biztonsági intézkedések megtételével, az előzetes ütemterv szerint végzik, annak érdekében, hogy az energiahálózatok működése hosszabb távon zavartalan és biztonságos maradhasson – áll a válaszban.

Itt mutatjuk a március végéig tervezett „egész napos” kimaradásokat Kecskeméten. Jellemzően 7-15, 7.30-15.30 és 8-16 óráig tartanak ezek. Van olyan utca, amelyben nem is csupán egy ilyen nap van betervezve.

nemzetikozmuvek.hu
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...