fbpx
15.8 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Kétmillióért venne békákat a nagykőrösi önkormányzat

- Advertisement -

Ahogy lapunk korábbi számában megírtuk, a koronavírus-járvány miatt Czira Szabolcs polgármester egyszemélyben, képviselő-testületi döntés nélkül fogadta el a saját maga által beterjesztett 2021. évi városi költségvetést. Ugyancsak megírtuk, hogy erre az évre kétmillió forintot tervezett be a polgármester két darab béka vásárlására a békás szökőkúthoz.

Mint ismeretes, Nagykőrös városközpontjának rekonstrukciója 2011 októberében fejeződött be, ekkortól köpik a vizet a békák a Széchenyi tér rendelőintézet előtti sarkában. Domokos Judit és Kiss Dávid képzőművészek alkotásai helyett most újakat akar beszerezni az önkormányzat, legalábbis a költségvetésből erre lehet következtetni. Hogy az új, egyenként 1-1 millió forintos békákat mi indokolja, egyelőre nem ismert, így nem tudni, hogy Czira Szabolcsnak miért volt ennyire fontos ennek az összegnek a beállítása a költségvetésbe.

Hasonló cikkünk:  A költségvetés szinte romokban, mégis ezermilliárdok mennek el állami cégek támogatására

A pirogránit békák jelenleg is a helyükön vannak, törés vagy más szembetűnő sérülés nem látszik rajtuk, a felületük viszont erőteljesen megkopott, az elmúlt tíz év időjárása meglátszik rajtuk.

Ezért kell cserélni? Miért titkolja a városvezetés a szökőkúttal kapcsolatos terveit?

könyvelő

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...