fbpx
17 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

500 oldalas dokumentumot készítettek az Orbán-rendszerről

- Advertisement -

A DK egy több, mint 500 oldalas dokumentumot állított össze az Orbán-rendszerről a néppárti Bölcsek Tanácsának.

Mint emlékezetes, az Európai Néppárt március 20-án felfüggesztette a Fidesz tagságát a pártszövetségben. A Fidesz felfüggesztésén túl úgy döntöttek, hogy egy három veterán néppárti politikusból álló bizottságot, az úgynevezett „Bölcsek Tanácsát” küldik ide azzal a megbízatással, hogy megfigyeljék: a Fidesz követi-e a Néppárt alapvető értékeit.

A Demokratikus Koalíció elvégezte azt munkát, ami egy ilyen helyzetben egy hazafias, Európa-párti ellenzéki pártnak kötelessége. A DK egy több, mint 500 oldalas összeállítást készített, amit eljuttat a néppárti Bölcsek Tanácsának. Ebben kizárólag független nemzetközi szervezetek jelentései szerepelnek az elmúlt évekből. Olyan jelentések, amelyek bár a Néppárt politikusai előtt is ismertek, így együtt, összegyűjtve azonban riasztó képet festenek Orbán politikájáról és a magyar demokráciáról.

Hasonló cikkünk:  A jelek szerint Orbán Viktor politikai őrségváltásra készül

Az összeállításból egyértelműen kiderül: Orbán Viktor nem való sem a Néppártba, sem Európába, ezt csak az nem látja, aki nem akarja látni. A DK éppen ezért küzd azért az európai parlamenti választáson, hogy megmutassa, a magyar népnek Orbán Viktorral ellentétben igenis helye van az EU-ban. Ezért mondjuk azt, hogy Európa, maradunk! – írják a DK közleményében.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...