fbpx

FRISS HÍREK

Hőség: soha ennyi áramot nem fogyasztottunk még a Dél-Alföldön

- Advertisement -

Megdőlt a csúcsfogyasztás az MVM Démász Áramhálózati Kft. szolgáltatási területén a múlt héten – adta tájékoztatásul közleményében a cég.

Először június 21-én 812 megawattal a két évvel ezelőtti rekord csúcsbeállítása történt meg, majd június 24-én még ezt is mintegy öt százalékkal felülmúlta a rendszerterhelés:

így 851 megawatt számít mostantól a valaha mért legnagyobb csúcsfogyasztásnak. A rekorddöntő napon az átlaghőmérséklet 29 fok volt. A legnagyobb napi fogyasztást szintén ezen a napon mérték a cégnél 16 ezer 804 megawattórával.

A nyári hónapokban a légkondicionálók használata miatt ugrik meg a fogyasztás a kánikulai napokon, télen a borúsabb időjárás, az alacsony hőmérséklet, a korán felkapcsolt világítás miatt növekszik a rendszerterhelés. Ehhez most a távmunka is hozzájárul, hiszen többen dolgoznak otthonról, több áramot fogyasztanak a lakóingatlanokban is – írja a cég.

Hasonló cikkünk:  Apró mocsári teknős bébik lehetnek az utakon - figyelmeztet a Kiskunsági Nemzeti Park

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...