fbpx

FRISS HÍREK

Tudományos alaposságú vizsgálat: 60 év felett nem kellően hatékony a kínai oltás

- Advertisement -

A Telex egy olyan vizsgálatról számolt be, „amely nemcsak Magyarországon, de nemzetközi szinten is az első, amely tudományos alapossággal vizsgálja a kínai vakcina hatására termelődő, semlegesítő antitestek szintjét.” Azt írja a cikk, hogy a szerzők arra jutottak, hogy 60 éves kornál már a kínai vakcinával oltottak 25 százalékánál egyáltalán nem termelődött semlegesítő antitest, a 80 év felettieknél pedig ez az arány már 50 százalék volt.  Ami jó eséllyel azt jelenti, hogy nem védettek a betegség ellen – teszi hozzá a lap.

A tanulmány szerzői szerint az eredményeik azt mutatják, hogy sürgősen lépéseket kellene tenni a kínai vakcinát kapott, de védtelen oltottak érdekében, mert ők ki lehetnek téve a járvány veszélyeinek.

Emelte ki még a fentieket a lap. Az eredmény egyébként gyakorlatilag megegyezik a módszertani szempontból kevésbé alapos fővárosi vizsgálat előzetes eredményeivel: azok szerint a 60 év felettiek 23,9 százalékánál nem termelődött elég semlegesítő antitest a kínai vakcina után – írja a Telex.

Hasonló cikkünk:  Indul a szezon, Szolnokon már ugranak a honvédség ejtőernyősei

Az ellenzék pontosan erre akarta felhívni a figyelmet. Egyrészt arra hivatkozva, hogy a harmadik fázisú vizsgálatban alig vettek részt idős emberek. Másrészt más országok tapasztalataira figyelmeztetve. Erre kapta meg az oltásellenes baloldal jelzőt a Fidesztől. A kormányzat pedig folyamatosan azzal jött, hogy minden vakcina megfelelő védelmet nyújt a beoltottaknak.

Magyarországon a 60 év feletti korosztály legnagyobb arányban a kínai Sinopharm vakcinát kapta.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...