fbpx

FRISS HÍREK

Közel 100 milliós értékben üzletelt másolt autódiagnosztikai szoftverekkel egy férfi

- Advertisement -

Engedély nélkül másolt autódiagnosztikai szoftvereket értékesített az interneten, és ezzel 93 millió forint kárt okozott 19 jogtulajdonosnak egy férfi, aki ellen a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség emelt vádat.

A vádirat szerint a férfi 2015-től az elfogásáig, 2019 januárjáig folyamatosan több internetes portálon engedély nélkül sokszorosított autódiagnosztikai szoftvereket és eszközöket értékesített. A megrendelések alapján ezeket többnyire postán küldte el, esetenként fel is telepítette a nem jogtiszta programokat a vevő számítógépére.

Országszerte mintegy 120 helyen, a vádlott lakásán és a vevőknél tartottak kutatásokat és lefoglalták a jogosulatlanul felhasznált programokat tartalmazó számítógépeket és illetve az adathordozókat.

A nyomozás során zár alá vették a férfi ingatlanját, személygépkocsiját és a tőle lefoglalt 6 millió forint készpénzt. Az ügyészség a férfira felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...