fbpx
2.1 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Rontás levételét ígérve csalt ki ingatlant, ékszert és pénzt a kiskunfélegyházi nő

- Advertisement -

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség többrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, hamis vád, okirattal visszaélés és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki rontás levételt, áldást és szerencsét ígérve kicsalta idős, hiszékeny áldozatai ingatlanát, pénzét és ékszereit.

Az ügyészség közleményében az áll: a vádirat szerint a kiskunfélegyházi nő még 2019 őszén ismerkedett meg egy akkor éppen munkanélküli asszonnyal, aki takarítónőként hetente kétszer a lakásán dolgozott. Találkozásaik során a vádlott elkezdte sulykolni, hogy azért mennek rosszul az asszony dolgai, mert rontás van rajta. Egyúttal felajánlotta, hogy „megtisztítja” az ékszereit a rontástól, ezért az asszony odaadta a csalónak az összesen közel félmillió forint értékű arany nyakláncait, gyűrűit, karkötőit, továbbá 400 ezer forint készpénzt.

Miután az ígért pozitív változások nem következtek be az életében, megpróbálta visszaszerezni a kicsalt ékszereit és a pénzét, azonban tartott is a nőtől, aki azzal tartotta folyamatosan nyomás alatt őt, hogy ismeretlen nyelven beszélt körülötte, ezért félt, hogy átkot szór rá.

A nő – kihasználva az asszony hiszékenységét és félelmét – 2020 januárjában arra is rávette őt, hogy a saját és idős édesanyja tulajdonában lévő házat írassa a nevére.
Megígérve, hogy a idős szülőjével a házban maradhat, még arra is rávette, hogy a berendezési tárgyakról is lemondjon. A nő úgy jutott hozzá a 25 millió forint értékű ingatlanhoz, hogy az adásvételi szerződésben szereplő 18 millió forintot egyáltalán nem fizette ki. Ráadásul amint megszerezte, tovább is értékesítette azt 15 millió forintért, és korábbi ígérete ellenére kiköltöztette a házból áldozatát.

Hasonló cikkünk:  Pesty László első "ügye" a Kecskemét melletti gyümölcsfeldolgozó pár milliárdos csalása

A csaló nő 2020 júniusában a szomszédságában lakó 73 éves férfinak azzal hízelegve, hogy nem hiszi el, mennyi idős, olyan jól tartja magát, elkérte az iratait, majd a figyelmét elterelve megszerezte a személyi igazolványát és lakcímkártyáját. Ezután egy ismerősét is bevonta a csalásba, aki a lopott igazolványokkal magát a férfi szomszédjának kiadva, bekötött fejjel, szájmaszkot viselve ügyvéd előtt ajándékozási szerződést kötött a sértett ingatlanára.

Az idős szomszédot egy jóakarója figyelmeztette a csalárd ügyletre, ezért a hamis ajándékozási szerződés alapján végül nem került sor a tulajdonjog átvezetésére.
Az asszony egy buszpályaudvaron ismerkedett meg egy másik, 86 éves áldozatával, akit átoklevétel, áldás és szerencse ígéretével néhány hónap alatt 840 ezer forinttól szabadított meg.

A gyermekeivel rossz viszonyban lévő nőnek amiatt is felelnie kell, mert a rendőrségen tett valótlan tartalmú bejelentésekkel a fiát rablás miatt, a lányát és annak élettársát pedig lopás miatt jelentette fel. A kiskunfélegyházi rendőrök által folytatott nyomozások mindkét esetben tisztázták a hozzátartozókat.

Az ügyészség a nőt többrendbeli jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, továbbá hamis vád bűntettével, közokirattal visszaélés és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja, ezért végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg letartóztatásban lévő nő bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...