fbpx

FRISS HÍREK

Változások a napelemes pályázatban – mutatjuk

- Advertisement -

Több ponton módosult az RRF-6.2.1 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című felhívás.

A napelem.palyazat.gov.hu-n megjelent közlemény szerint, akik eddig már a kivitelezővel megkötött előszerződéssel rendelkeznek, azokat semmilyen hátrány nem éri őket a felhívás módosítása kapcsán.

A módosítás érinti: a támogatást igénylők körét, a jövedelemigazolásokhoz szükséges dokumentációt, a pályázattal érintett épületekre vonatkozó feltételeket, a támogatható tevékenységek körét, a pályázat keretében kötelező vállalásokat.

A mintegy 10 oldalas módosításjegyzék ITT érhető el. A pályázat keretében kizárólag az alábbi két különböző műszaki tartalom egyikére igényelhető támogatás:

(1) Tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezését célzó napelemes rendszer létesítése,VAGY

(2) tetőszerkezetre helyezett, alább részletezett kapacitáskorlát mellett napelemes rendszer létesítése, fűtési rendszer elektrifikálása hőszivattyúval, villamosenergia tároló beépítése és nyílászáró cseréje.

Hasonló cikkünk:  Kicsi volt a nomád magyaroknak a Kárpát-medence – Rácz Lajos klímatörténész a kecskeméti könyvtárban

A pályázók köre

Nagykorú természetes személy (magánszemély), a 2020. évben jövedelemmel rendelkezők a személyi jövedelemadó bevallás szerinti összevont jövedelmüknek egy főre jutó összege 0 forint és 4 850 000 forint közé essen.

A támogatás összege és mértéke

Vissza nem térítendő támogatás igényelhető, ahol a támogatás intenzitása: 100%. Elnyerhető támogatás legfeljebb az (1) esetén bruttó 2.900.000 Ft, (2) esetén bruttó 11.300.000 Ft.

A pályázat benyújtása

Támogatásban várhatóan közel 35 ezer család részesül. Pályázatokat 4 ütemben, megyénként eltérő beadási időpontokkal, de rögzített megyei támogatási keretre lehet benyújtani. Az első beadás 2021. december 6-tól kezdődik megyénként ütemezetten. A beruházás csak a regisztrált kivitelező listából választott, szerződött kivitelezővel valósítható meg. A támogatási kérelem benyújtásának feltétele a kivitelezővel megkötött előszerződés.

(agroinform.hu)

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A Minisztérium szerint hétfőre minden irányban átjárható lesz a kritikus Izsáki úti csomópont

Csütörtökön beszámoltunk róla, hogy az Izsáki út legforgalmasabb kereszteződésében, a Vízmű utca felőli közlekedési lámpa előtt egy körülbelül 10...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...