fbpx

FRISS HÍREK

Inkább Gyurcsányt és Márki-Zayt, mint az összefogást hibáztatják az ellenzéki szavazók

- Advertisement -

Az aktív szavazóknak egyaránt 57 százaléka tartja felelősnek Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert az ellenzéki összefogás április 3-i kudarcáért a kormányközeli Nézőpont Intézet friss, Magyar Nemzetben ismertetett közvélemény-kutatása szerint. Gyurcsány esetében 28, Márki-Zay esetében 29 százalék gondolja azt, hogy az adott politikus nem tehető felelőssé a választási vereségért.

A Nézőpont, illetve a kormányközeli média által következetesen baloldalinak nevezett ellenzéki szavazók többsége (mindkettőjük esetében az ellenzéki szavazók 53 százaléka) egyik nevesített politikust sem tartja felelősnek. Az ellenzéki táboron belül a szavazók nagyjából harmada okolta őket (Gyurcsány Ferencet 33 százalék, Márki-Zay Pétert 35 százalék) az ellenzék választási veresége miatt.

Az összes aktív szavazóra és az ellenzéki szavazókra is igaz, hogy a hatpárti összefogást kevésbé (46, illetve 25 százaléknyian) tartják az áprilisi kudarc okának.

Hasonló cikkünk:  Gyurcsány szerint nagy a nyomás a rendőrségen, hogy ellenzéki politikusok ellen lépjenek fel

A kutatással kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a Nézőpont annak a két ellenzéki politikusnak a felelősségét firtatta, akiknek az összemosására egy teljes kampányt húzott fel a kormányoldal a választások előtt.

Via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...