fbpx

FRISS HÍREK

Százezrekkel nőtt a polgármester és sokkal az alpolgármesterek fizetése

- Advertisement -

Jó napja volt ma Kecskemét polgármesterének és alpolgármestereinek. Az önkormányzati törvény ugyanis növelte a megyei jogú városok polgármestereinek fizetését 1,3 millió forintra. Ezt kellett a közgyűlésnek is megerősítenie szavazatával. Az előterjesztő jegyző annyit fűzött ehhez a szavazás előtt, hogy évek óta nem változott a polgármester fizetése és jutalmat sem vett fel, a mostani emelést pedig törvény írja elő.

Bodrozsán Alexandra nem szavazott a fizetésemelésre

Egyetlen hozzászólás sem érkezett, mindenki meg is szavazta a képviselők közül, egyedül Bodrozsán Alexandra ellenzéki képviselő nem nyomott semmilyen gombot. A KecsUP-nak elmondta, hogy hiába törvényi előírás, ő nem ért vele egyet. Példaként elmondta, hogy manapság bármiről törvényt hozhat a Fidesz, akár az önkormányzatok kivéreztetéséről is, attól ő még nem fog igennel szavazni a közgyűlésben, ha más a véleménye.

Hasonló cikkünk:  A hirdetőtáblák és a politikai reklámok is napirendre kerülnek a közgyűlésen

Így alakulnak az új fizetések

A testület tehát megszavazta Szemereyé Pataki Klaudia polgármester fizetésének szűk 1 millió forintról 1,3 millió forintra való megemelését, valamint a költségtérítése is havi 150 ezerről 195 ezer forintra emelkedett. Ehhez jön még havi 46 forint nyelvpótlék.

Miután az alpolgármesteri fizetések a polgármesteri fizetéstől függnek, azok is emelkedtek, és azt is megszavazta a közgyűlés. Így a három főállású alpolgármesternek mintegy 900 ezer forintról 1 millió 170 ezer forint lett a fizetése. Költségtérítésük 175 ezer forint lett. A társadalmi alpolgármesterek tiszteletdíja 450 ezerről 585 ezer forintra nőtt. Költségtérítésük havi kb. 87 ezer forint.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...