fbpx

FRISS HÍREK

Többet nem kell Rogán Antalnak magyarázkodnia, átírjak a törvényt

- Advertisement -

A Fidesz–KDNP javaslatára az európai uniós vagyonnyilatkozati rendszert veheti át Magyarország, igy jövőre már nem láthatjuk, hogy mennyit hoz a konyhára Rogán Antal találmánya, és hány új földet vett Lázár János. A sajtó eddig rajtakapta a képviselőket, ha kihagytak valamit, vagy tévesen töltötték ki a dokumentumot, de következménye nem volt. Rogán Antalnak pár éve tíz nap alatt kétszer kellett átírnia a vagyonnyilatkozatát Pasa parki lakása miatt és Rogán Barbara tervezett földvásárlási üzlete sem derült volna ki, ha a kabinetminiszternek nem kellett volna beírnia új felesége nevét a vagyonnyilatkozatába – írja a Telex.

„Ez egy visszalépés lesz az eddigi, korántsem rózsás állapothoz képest, mert egy sor dologról nem kell nyilatkozatot tenniük a képviselőknek” – mondta a javaslatról Martin József Péter, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az országgyűlési képviselőknek a jövőben NEM KELL BESZÁMOLNIUK az ingatlanjaikról, autóikról és egyéb ingóságaikról, mint ahogy a megtakarításaikról, hiteleikről, tartozásaikról sem.

A képviselők és miniszterek eddig is azt írtak be, amit csak akartak, a független sajtó és az átláthatóságért küzdő civil szervezetek mostantól még egy fokkal nehezebben fogják tudni követni képviselőink vagyonosodását. Valószínűleg lesznek olyan képviselők, akik nem bánják, hogy mostantól nem kell a tévesen vagy hiányosan kitöltött vagyonnyilatkozata, egy-egy nagyobb értékű vásárlás miatt magyarázkodnia.

Hasonló cikkünk:  Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A Telex cikkében hosszabban olvashatnak a Rogán család gyarapodásáról, valamint többek között Varga Mihály és Bánki Erik vagyoni helyzetéről is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...