fbpx

FRISS HÍREK

Kezdeményezés indult azért, hogy az újabb generációk már ne juthassanak dohánytermékhez

- Advertisement -

Európai polgári kezdeményezés indult Felhívás a dohányfüstmentes környezet és az első európai dohányzásmentes generáció elérésére 2030-ig címmel, amelyet az Európai Bizottság már nyilvántartásba is vett.

A kezdeményezés szervezői azt szeretnék elérni a bizottságnál, hogy tegyen jogszabályjavaslatot az új generációk dohányfüggőségtől való megóvása érdekében, lépjen fel a kapcsolódó környezeti veszélyek és a dohányzás ellen. A cél, hogy olyan jogi lépések történjenek, amelyek megtiltják a dohány- és nikotintermékek értékesítését a 2010 után született európaiak számára. Szorgalmaznak konkrét intézkedéseket is, mint például a csikkmentes vízpartok és nemzeti parkok európai hálózatának létrehozása, a szabadtéri füstmentes terek kiterjesztése, valamint a dohányreklámok teljes betiltása.

Közleményében az Európai Bizottság kiemelte, hogy az európai polgári kezdeményezésre irányuló kérelem megfelel a vonatkozó jogszabályokban szereplő feltételeknek, jogilag elfogadható. Az uniós bizottság még nem vizsgálja ebben a szakaszban a kezdeményezés tartalmát.

Hasonló cikkünk:  Jön az európai törvény a közmédia függetlenségéről

A regisztráció szerdán megtörtént, ezután a szervezők megkezdhetik a támogató aláírások összegyűjtését, erre egy év áll rendelkezésre. A brüsszeli testületnek akkor kell eldöntenie, hogy helyt ad-e a kérelemnek, vagy elutasítja – mindkét esetben indoklással – ha egy európai polgári kezdeményezés egy éven belül egymillió támogató aláírást kap legalább hét különböző tagállamból.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kicsi volt a nomád magyaroknak a Kárpát-medence – Rácz Lajos klímatörténész a kecskeméti könyvtárban

A honfoglaló magyarok életformájához kicsinek bizonyult a Kárpát-medence. A török háborúk kora alatt az elődeink radikálisan átalakították a természeti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...