fbpx
14.1 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Vita volt az Európai Parlamentben az uniós milliárdokról

- Advertisement -

A Magyarországnak járó uniós forrásokról tartottak vitát az Európai Parlamentben hétfőn. Másfél perces időkerettel több, mint 30 felszólaló követte egymást, az idő rövidsége miatt elég tömény adagokban ment a szóváltás.

Hárman szólaltak fel a magyar kormány részéről, Deutsch Tamás, Hidvéghi Balázs és Hölvényi György. Mondandójuk ugyanaz volt: a baloldal a valódi problémák megoldása helyett Magyarországot gyalázza.

„Minden vád, amivel Magyarországot évek óta támadják, csak ócska hazugság volt!” – foglalta össze a fideszesek mondandóját Hidvéghi. Ezután kijelentette, hogy a magyar kormányt támadók rögeszmés politikai bohócok.

Cseh Katalin, Ujhelyi István, és Molnár Csaba kapott szót a magyar ellenzék képviseletében. Mondandójuk lényege az volt, hogy Orbán és oligarchái ellopják az EU pénzét, amit a magyar embereknek szán az Unió.

Lara Wolters, holland képviselő egy kirúzsozott disznó költői képét festette le, mondván, a disznó a magyar korrupció, a rúzs meg a kormány ígéretei. Ilyen tempóban támadták, vagy vették védelmükbe a magyar kormányt a további felszólalók.

Hasonló cikkünk:  Személyesen Szijjártó vitte el a NATO-ba a svéd ratifikációs okiratot

Összegzésként Didier Reynerds igazságügyi biztos azt mondta, a magyar helyzet továbbra is aggasztó, és az eddigi problémákat súlyosbítja a szankcióellenes nemzeti konzultáció is – különösen azért, mert Magyarország a többi tagállamhoz hasonlóan amúgy jóváhagyta a szankciókat.

Elvileg december 6-án döntenek a tagállamok arról, hogy a 7,5 milliárd eurónyi uniós forrást megkapja-e Magyarország, vagy az továbbra is felfüggesztve marad. A helyreállítási alapokra vonatkozó magyar terv értékelése is a végefelé jár, ez egy másik, 5,8 milliárd eurós, vissza nem térítendő támogatást jelent. Ennek a fő feltétele az igazságszolgáltatás függetlenségének helyreállítása.

via Telex (EUrológus)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...