fbpx
14 C
Kecskemét
2023. október 4., szerda

FRISS HÍREK

A költségvetési bizottsági küldöttség zöldpárti képviselője szerint Orbán a legkorruptabb politikus egész Európában

Daniel Freund zöldpárti Európai parlamenti képviselő – aki az Orbán-kormány egyik legkeményebb kritikusa – tagja volt annak a költségvetési bizottsági küldöttségnek, amely nemrég Budapestre látogatott, hogy tájékozódjon az uniós költségvetés védelméről és a jogállamisági feltételességi mechanizmusról szóló ügyekről.

Freund egy interjúban elmondta, három nap alatt legalább húsz találkozójuk volt, de az „összkép mégis csalódást keltő és kijózanító volt. Egyáltalán nem úgy tűnik, hogy a kormány mindent megtesz ezeknek a forrásoknak a felszabadítása érdekében.”

Jövő héten adják elő a Bizottság előtt a terepmunka eredményeit, „a következő plenáris ülésen pedig, legalábbis ez a várakozás, határozatot fogad majd el a parlament a magyarországi helyzetről. A megállapításainkat a parlament is számításba veszi majd. Az én személyes benyomásom szerint ez a megközelítés kudarc” – fejtette ki a politikus.

A reformjavaslatokkal 9 hónapja nem tudtak érdemi előrelépést elérni, így „nem egyszerűen arról van szó, hogy a pénzeket továbbra is vissza kell tartani, de a Bizottságnak el kell gondolkodnia azon, milyen újszerű nyomásgyakorlásra volna szükség, hogy érdemi változást lehessen kikényszeríteni a magyar kormány részéről. Hatékonynak az eddigi nyomásgyakorlást biztosan nem lehet nevezni” – véli Freund.

Hasonló cikkünk:  Az EU-ügyi miniszter szerint együttműködő intézményekre van szükség a jól működő Európai Unióhoz

A politikus további vaskos megállapításai:

  • A magyar kormány – egy uniós ország kormánya – maffiamódszereket használva gyűr maga alá komplett szektorokat. A Bizottságnak véleményem szerint meg kell fontolnia, hogy további korlátozásoknak és szankcióknak vesse alá a kormányt.
  • Orbán Viktor ma a legkorruptabb politikus Európában, és ez nem pusztán mennyiségi, de minőségi értékelés egyben. Nem csak az érintett pénzek mennyiségéről van tehát szó, hanem arról, hogy egy tudatosan működtetett rendszer bonyolítja ezt a korrupciót.

A Daniel Freunddal készült teljes interjút a 444-en tudja elolvasni.

Hasonló cikkünk:  A szegedi önkormányzat tízmilliós gyorssegélyt adna Iványi Gáborék iskolájának

via Telex

Hirdetés

Felkapottak

Pesty László első „ügye” a Kecskemét melletti gyümölcsfeldolgozó pár milliárdos csalása

A 24.hu írta meg hétvégén, hogy Pesty László közzétette az első ügyet, ami szerinte a NER működését mutatja be. Pesty...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...