fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Kritikus a munkaerőhiány, egy év alatt 30 százalékkal drágult a lakásfelújítás

- Advertisement -

Elszabadultak az árak és több évre nyúlt a lakásfelújítások vállalási határideje a szakemberhiány miatt — írta meg a Világgazdaság szerdai lapszámában. A lap szerint legalább 30 százalékkal többe kerül ma ugyanaz a lakásfelújítás, mint egy éve, miközben már nemcsak az a kérdés, hogy mennyiért, hanem hogy mikor és ki fogja a munkát elvégezni.

Ács Erzsébet, a Lakberendezők Országos Szövetségének elnöke szerint mostanra a helyzet túlzás nélkül kritikusnak nevezhető, az építőiparra jellemző hosszú alvállalkozói láncok miatt a megrendelő igazából azt sem tudja, hogy ki végzi el az adott munkát.

A LOSZ elnöke szerint további probléma, hogy az olyan úgynevezett kis munkákra, mint például a fürdőszoba felújítása, szinte egyáltalán nem lehet vállalkozókat találni. Már nem csak szórványos gyakorlat, hogy a kivitelező cégek csak nagyobb projekteket vállalnak el – írja a lap.

Hasonló cikkünk:  A vita újabb fordulója, most az MNB szólt be a kormánynak

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...